BankGiro Loterij
Eng Nl

Gewonnen: 3e prijs Artifex Award!

Museum Speelklok ontvangt derde prijs Artifex Award voor cultureel ondernemerschap!
“Bezuinigingen leiden tot effectief cultureel ondernemerschap.” Dit is de conclusie van de jury die op maandag 16 april de vakprijs voor cultureel ondernemerschap uitreikte op Paleis Soestdijk.

Museum Speelklok uit Utrecht mocht de derde prijs in ontvangst nemen voor haar inzending ‘Museum Podium Speelklok’. De jury prees het museum om de durf een podium te plaatsen in het gebouw en de artiesten de collectie te laten gebruiken voor hun optreden.
“Effectief cultureel ondernemerschap. Het zit in de genen van menig culturele instelling. In deze tijd is het niet noodzakelijk het hoofd te laten hangen maar juist tegen de stroom in te gaan. Door onder andere slim te programmeren, bijzondere acties te verzinnen en op een creatieve manier het museum te benutten. In tijden van bezuinigingen lijkt de broedplaats voor effectief cultureel ondernemerschap zich te ontpoppen”, aldus de jury.

De eerste prijs voor cultureel ondernemerschap , de Artifex Award 2012, ging dit jaar naar Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het museum wist met haar heropening van het museum op een sensationele wijze, gedeeltelijk op eigen kracht, een groot publiek te bereiken.

De tweede prijs ging naar het Westfries Museum uit Hoorn met de case ‘Smakelijk Eten’. Daarnaast kreeg het Amsterdam Museum een speciale vermelding voor haar inzending ‘Crowdfunding restauratie Napoleon’. Stuk voor stuk was de jury onder de indruk van de denkwijze van de culturele instellingen. Een denkwijze die in tijden van bezuiniging noodzakelijk is en nu lijkt de excelleren.

Over de Artifex Award

De Artifex Award is de vakprijs voor museale instellingen en culturele organisaties met de beste case op het gebied van innovatie, creativiteit en effectiviteit. De award werd op 16 april 2012 uitgereikt op Paleis Soestdijk.

28-8-2014 Elke woensdag kinderrondleidingen!
11-6-2014 Zomervakantie activiteiten
7-9-2014 Magie in Museumcafé Klok tijdens Uitfeest
MUSEUM SPEELKLOK STEENWEG 6, UTRECHT   T 030 231 27 89 E INFO@MUSEUMSPEELKLOK.NL