Zien & doen gespiegeld

Duurzaam

Museum Speelklok beschikt sinds januari 2014 over het zilveren Green Key keurmerk.

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Daar sluiten wij ons graag bij aan. Museum Speelklok is dan ook in het bezit van een MVO verklaring.

Als onderdeel van de grootscheepse herinrichting van het museum, investeren wij in duurzame verlichting. De Museum Expeditie is inmiddels geheel voorzien van LED-verlichting, dit is niet alleen beter voor het milieu maar zorgt er ook voor dat de kwetsbare objecten niet worden blootgesteld aan schadelijk licht. Dubbel duurzaam dus! Vanaf 2015 werkt Museum Speelklok verder aan het gefaseerd vervangen van de museumverlichting. Bij de toekenning van het zilveren Green Key keurmerk is dispensatie verleend voor de aanleg van LED-verlichting tot 1 januari 2016.