Plan je bezoek


Corona maatregelen

In verband met het coronavirus zijn er een aantal extra maatregelen genomen in Museum Speelklok om jullie bezoek aan het museum zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Door deze maatregelen verloopt een bezoek aan het museum iets anders dan normaal. Maar wees niet bang, Museum Speelklok is én blijft en vrolijkste museum van Nederland! Muziek speelt nog steeds de hoofdrol tijdens jouw bezoek en de zelfspelende muziekinstrumenten staan te popelen om hun beste klanken aan je te laten horen!

Bezoek richtlijnen

Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, die in lijn zijn met die van het RIVM. Lees hier onze bezoek richtlijnen die vanaf nu gelden in Museum Speelklok. We verzoeken iedereen die online een ticket koopt en naar het museum komt, deze richtlijnen vooraf te lezen.

Online toegangstickets 

We verkopen momenteel alleen online tickets. Deze zijn te verkrijgen via onze homepagina. Dit is tijdelijk de enige manier om toegangstickets voor het museum te kopen. Er worden dus geen tickets aan de kassa verkocht. Daarnaast zijn dit de komende tijd tickets met tijdsblokken. Zo wordt voorkomen dat er te veel mensen op hetzelfde moment in het museum zijn. Want nogmaals: jullie gezondheid en veiligheid is voor ons van groot belang!

Aangepaste route
Ieder tijdsblok en bezoek aan het museum begint met een Muzikale Tour van zo’n 45 minuten door het museum, gegeven door een van onze enthousiaste rondleiders. Tijdens deze tour, die leuk is voor jong en oud, hoor je de zelfspelende instrumenten live spelen! Om jullie gezondheid te waarborgen wordt er tijdens de Muzikale Tour met stippen aangegeven waar je kan staan om de 1,5 meter afstand de bewaren. Luister verder goed naar de instructies van de medewerkers van Museum Speelklok. De Muzikale Tour eindigt in Museumcafé Klok. Hier kan je een lekkere versnapering nemen of vervolg je gelijk je route door de rest van het museum. Na het Museumcafé loop je via een éénrichtingsroute door de rest van het museum, langs de promenades en de Museum Expeditie. Hier ontdek je nog meer zelfspelende muziekinstrumenten en lees je over hun achtergrond. De route eindigt in onze Koninklijke Kamer.

Activiteiten
De doe-activiteiten, zoals de Toon Speurtocht en de Working Models in de Techniekzaal, zijn tijdelijk niet beschikbaar in verband met jullie veiligheid. Ook een bezoek aan het Restauratieatelier is tijdelijk niet mogelijk. Gelukkig zijn er in het museum genoeg andere dingen te doen! Ontdek allemaal rariteiten die muziek kunnen maken op de promenades, luister naar het verhaal van zelfspelende muziek in het Hoorspel en bewonder speelklokken met koninklijke allure in de Koninklijke Kamer.

Museumwinkel en Museumcafé Klok

Het is tijdelijk niet mogelijk om de Museumwinkel of Museumcafé Klok zonder toegangskaartje te bezoeken. Tijdens je bezoek aan het museum zijn de winkel en het café natuurlijk wel in de route door het museum opgenomen.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.