26 september 2018

Optreden Gil Weinberg en Shimon in TivoliVredenburg

26 september 19:30u 22:00u TivoliVredenburg Volwassenen
Bestel tickets

Aanschouw op 26 september het muzikale spel van de hypermoderne robot Shimon tijdens een bijzonder optreden tijdens VPROs Vrije Geluiden Live in TivoliVredenburg.

VPROs Vrije Geluiden is afgelopen jaar gestart met uitzendingen vanuit TivoliVredenburg. De verhuizing van het radio-en televisieprogramma naar Utrecht is samen gegaan met de lancering van de Vrije Geluiden Live avonden. Tijdens deze terugkerende concertreeks geven artiesten die overdag sessies hebben opgenomen voor het programma ’s avonds ook een concert voor publiek! Shimon en Gil zijn 26 september ook van de partij en zullen een bijzondere muzikaal samenspel laten zien.

Ontmoet Shimon en Gil

De marimbaspelende Shimon is waarschijnlijk een van de slimste robotmuzikant die er op dit moment bestaat. Hij is ontworpen door uitvinder Gil Weinberg om inspirerend muzikale interacties aan te gaan met mensen. Hij luistert naar zijn mede-muzikanten en improviseert met ze mee. Om het samenspelen te vergemakkelijken heeft Shimon een “hoofd” waarmee hij de muzikanten aankijkt en meebeweegt met de muziek.

Gil Weinberg is uitvinder van robotmuzikanten en draagbare robots die gebruikt worden om de menselijke vaardigheden te verbreden. Zijn robots zijn zo ontworpen dat ze muziek creëren die hun menselijke tegenhangers kan verrassen en inspireren. Als professor en directeur is Gil verbonden aan het door hem opgerichte Georgia Tech Center for Music Technology.

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 26 september
  • Tijd: Aanvang 20:00 uur – Zaal open 19:30 uur
  • Prijs regulier: €16,50
  • Prijs student/CJP: €12,50
  • Kaarten: zijn hier verkrijgbaar

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly