Robots love Music


Basisonderwijs

Laat de muzikale onderwijsrobot NAO spelen voor de hele klas, jij programmeert!

Wist je dat robots muziek kunnen maken en zelfs kunnen componeren? Ontdek het in Museum Speelklok tijdens de tentoonstelling Robots love Music. In de interactieve tentoonstelling staat jong en oud oog in oog met de oudste en nieuwste muziekrobots uit de hele wereld. De speciale onderwijsrobot NAO ontbreekt niet aan het muzikale gezelschap!

Leren programmeren

Met de onderwijsrobot leren de leerlingen van groep 4 t/m 8 hoe ze op een eenvoudige manier zelf de robot kunnen programmeren om een liedje op een instrument te laten spelen. Leren programmeren met de onderwijsrobot is leuk en intuïtief. Uiteraard speelt de robot aan het eind al deze liedjes voor de hele klas! Tijdens dit muzikale en leerzame uitstapje leren de leerlingen over muziek, techniek, geschiedenis en de toekomst.

Robots gaan een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven, zowel op werk, als op school en thuis. Om hier goed mee om te gaan is het van belang dat kinderen van jongs af aan in aanraking komen met technologie, zodat ze hier vertrouwd mee raken en de (on)mogelijkheden leren kennen. Aanvullend op het lesprogramma is er een voorbereidende les en afsluitende les.

Praktische informatie

– Aantal leerlingen: maximaal 30, schoolbegeleiders: minimaal 2
– Kerndoelen: 44, 45, 54, 55, 56
– Entreeprijs per leerling: €3,50
– Entreeprijs voor docent: €6,50
– Programmaduur: 1,5 uur (inclusief bezoek aan tentoonstelling Robots love Music)
– 25 september 2018 t/m 1 maart 2019 op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
– De onderwijsrobot is een product van robotsindeklas.

Reserveren en overige vragen

Wil jij met de klas een bezoek brengen aan het speciale onderwijsprogramma rondom robots en muziek? Neem dan tijdens kantooruren contact op met het museumsecretariaat via 030 232 60 82 voor het maken van een reservering. Heb je nog inhoudelijke vragen over het speciale onderwijsprogramma? Mail dan naar Jan-Kees Kuijs (Presentatie & Educatie) via jkkuijs (at) museumspeelklok.nl.

Overige onderwijsprogramma’s

Museum Speelklok biedt naast het speciale robot-onderwijsprogramma ook vele andere onderwijsprogramma’s aan. Zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Terug naar boven
bez
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok