Vrienden


BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Ze steunen culturele organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed en werven fondsen om hun activiteiten te ondersteunen.

Deelnemers van de BankGiro Loterij maken kans op prijzen en steunen met hun deelname onder andere molens, musea en monumenten in Nederland. Dankzij de deelnemers kon de BankGiro Loterij in 2002 een bedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder culturele instellingen. Het gaat hierbij om zowel vaste jaarlijkse bijdragen als eenmalige schenkingen.

BankGiro Loterij & Museum Speelklok

Museum Speelklok is sinds 2007 beneficiën van de BankGiro Loterij. In de jaren daarna is er veel gerealiseerd met de jaarlijkse en extra bijdragen. Zo werd o.a. in 2008 de collectie Perlee draaiorgels aangekocht, in 2009 werd het Restauratieatelier opengesteld voor publiek, in 2011 ging de spannende programmering op Museum Podium Speelklok van start en in 2016 opende het museum zijn vernieuwde vleugel, met een muzikaal plein.

De BankGiro Loterij VIP-KAART

De BankGiro Loterij VIP-KAART geeft gratis toegang tot 50 musea en korting op kaarten voor theater, musicals, festivals en concerten. Kaarthouders maken bovendien kans op het bijwonen van exclusieve evenementen en arrangementen. De BankGiro Loterij VIP-KAART is exclusief voor deelnemers van de BankGiro Loterij. Met deze kaart wil de loterij haar deelnemers betrekken bij het werk van culturele instellingen en hen zelf laten ervaren waar zij aan bijdragen.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.