Vrienden


Vrienden worden?

Steun Museum Speelklok en word Vriend! Sluit je aan bij het vrolijkste museum van Nederland.

Vindt u Museum Speelklok leuk en wilt u iets extra’s voor ons betekenen? Word dan museumvriend! Als Vriend ondersteunt u het museum. Uw bijdrage komt rechtstreekst ten goede aan de unieke collectie zelfspelende muziekinstrumenten.

En wij doen daar graag wat voor terug! Voor onze Vrienden organiseren wij regelmatig speciale bijeenkomsten zoals U vraagt, wij draaien waar, buiten openingstijden, de meest exclusieve instrumenten worden gedemonstreerd en een kijkje achter de schermen wordt geboden. Ook ontvangt u het hele jaar gratis toegang tot het museum, korting voor introducees en op producten in de winkel. Tijdens openingen van tentoonstellingen en onze befaamde nieuwjaarsborrel bent u ook van harte welkom.

Dankzij de steun van onze Vrienden is er de afgelopen 60 jaar veel gerealiseerd in het museum. Er zijn bijzondere instrumenten aangekocht en grote restauraties uitgevoerd. Mede dankzij de Stichting Vrienden Museum Speelklok speelt deze zomer het 19de -eeuwse kermisorgel De Lange Gavioli, na een grootscheepse restauratie, weer in de buitenlucht als ambassadeur van het museum en de stad Utrecht. Er zijn verschillende interessante aankopen gedaan, zoals het topstuk de Weber Maesto, een orchestrion met een uniek geluid. Met de grote schenking van Mevrouw Beijers in 2007 kon de verbouwing van het Restauratieatelier worden gerealiseerd. Door een actieve en bloeiende kring van Vrienden zijn de laatste jaren grote stappen gemaakt op het gebied van beheer en behoud van de collectie en Museum Speelklok.

Enthousiaste bezoekers kunnen bijdragen aan de prachtige initiatieven van de Stichting Vrienden door vriend te worden. De Stichting Vrienden kent verschillende vriendschappen. Onze vrienden betalen jaarlijks een bijdrage en als dank daarvoor organiseert het museum bijzondere evenementen en bijeenkomsten. Naast jaarlijkse donaties krijgt de Stichting Vrienden ook regelmatig eenmalige schenkingen of legaten. Wilt u vrienden worden van Museum Speelklok?

Bestuur van de Stichting Vrienden Museum Speelklok :

  • Mevrouw S. van Loon-Vercauteren (voorzitter)
  • De heer E. van Dinther (penningmeester)
  • Mevrouw S. Dijkgraaf
  • Mevrouw D. Verdijk
  • De heer J. Wagenaar
  • De heer R. Wolbrink
  • De heer J. Smalbroek

Het Comité van Aanbeveling bestaat uit een aantal vooraanstaande Utrechtse personen die hun naam aan de Stichting Vrienden Museum Speelklok verbonden hebben. Zij dragen Museum Speelklok een warm hart toe en nodigen u van harte uit een bijdrage te leveren aan de Stichting Vrienden Museum Speelklok.

Comité van Aanbeveling van de Stichting Vrienden Museum Speelklok:

  • Claudia de Breij, Zangeres en cabaretière
  • Jhr. ir. Pieter Leyssius, Partner Gate Invest
  • Jan van Zanen, Burgemeester van Utrecht

Voor meer informatie over de Stichting Vrienden kunt u contact opnemen met het secretariaat. Het secretariaat van de Stichting Vrienden is bereikbaar via vrienden@museumspeelklok.nl.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.