Zien & Doen

13 januari 2019

13 januari: Optreden Gaudeamus x Conlon: Disklavier Projection Works

Gaudeamus en Stichting Conlon presenteren Disklavier Projection Works in Museum Speelklok. De zelfspelende piano wordt in een nieuwe context geplaatst door gebruik van elektronica, digitale projecties en live coding.

Componist/programmeur Felipe Noriega en pianist Anne Veinberg brengen hun project CodeKlavier ten gehore, waarin de piano computertaal genereert. De algoritmische compositie Riding the Euclidean Planes van Danny de Graan, die te horen zal zijn, verkent symmetrie in zowel bladmuziek als de eigenzinnige monochrome visuals. Robert van Heumen duikt in alle facetten van het geluid van de Disklavier, en laat hem grommen, piepen en schreeuwen.

Na het concert krijgt het publiek de mogelijkheid om de tentoonstelling Robots love Music te bezoeken (avondentree). 

Danny de Graan – Riding the Euclidean Planes
Robert van Heumen – Het geluid van de machine
Anne Veinberg & Felipe Noriega – CodeKlavier

Praktische informatie:

  • Locatie: Museum Speelklok  
  • Datum: 13 januari
  • Tijd: 17:00 uur t/m 18:00 uur

Ticketverkoop 

Voor het optreden moet je een regulier ticket voor het museum kopen met daarop de datum 13 januari. Het ticket kan van tevoren online worden gekocht via de website. Ook vragen we je om een reservering te sturen naar info@museumspeelklok.nl waarin je aangeeft met hoeveel personen je bij het optreden aanwezig bent. Je naam wordt dan op de reserveringslijst geplaatst.  Let op: alleen de personen die op de reserveringslijst staan, zijn verzekerd van een plek.

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly