2 oktober 2020

Bijzondere concertavond in Museum Speelklok

2 oktober 19:00u 23:00u Museum Speelklok Kinderen, Volwassenen

Bezoek een speciale avond vol levendige muziek vanuit alle hoeken van het museum en luister naar de eerste klanken van het gerestaureerde straatorgel de Hindenburg.

Op vrijdag 2 oktober is het weer zover; de jaarlijkse concertavond in Museum Speelklok vindt dan weer plaats. Er is non-stop live muziek te horen in bijna alle museumzalen! De kleurrijke instrumenten uit de collectie spelen de hele avond vrolijke muziek. Kortom: een spetterende avond!

Vooraf aanmelden verplicht
Door de aangescherpte regels vanuit de regering mogen er vanaf 29 september nog maar 30 mensen tegelijk in 1 ruimte zijn. Het officiële deel van de concertavond, waarin de Hindenburg symbolisch wordt overgedragen aan Zaltbommel, vindt van 19.30 uur tot 20.00 uur plaats in het Middenschip. Dat is inmiddels volgeboekt. Hiervoor kan je dus niet meer reserveren. Gasten zonder reservering kunnen wij helaas niet toelaten.

Het concertgedeelte begint om 20.00 uur en vindt in 3 zalen plaats. In totaal is er plaats voor 50 mensen. De laatste 20 gasten kunnen nog reserveren voor het concertgedeelte maar wees er snel bij! Reserveren kan via info@museumspeelklok.nl of telefonisch door te bellen naar 030 – 2312789. Scrol iets verder naar beneden voor alle informatie rondom de veiligheid op de avond zelf.

De Hindenburg speelt tijdens de concertavond

Tijdens deze al speciale concertavond is er ook nog eens een primeur: Straatorgel de Hindenburg laat na lange tijd weer van zich horen! Het orgel behoort sinds de overname van de hele orgelcollectie van de firma Perlee in 2008 tot de collectie van Museum Speelklok. Maar omdat het museum dankzij deze overname drie negentigers in de collectie had, en de Hindenburg technisch en visueel niet meer in een al te goede staat verkeerde, werd na bijna tien jaar een overeenkomst gesloten dat het orgel weer terug kon keren naar Zaltbommel. Wel pas nadat een goede restauratie had plaatsgevonden. Deze restauratie, van zowel het orgel als het front, is dit jaar afgerond. De restauratie is uitgevoerd door het team van Martin Conrads met assistentie van Peter van den Berg uit Museum Speelklok.

Praktische informatie

Voor de avond gelden de reguliere entreeprijzen. Leden van de Kring van Draaiorgelvrienden krijgen 50% korting op de entreeprijs. Van 19:00 uur t/m 23:00 uur spelen de orgels.

Tijdens de avond zijn de corona maatregelen van toepassing. Lees deze vooraf goed door! Ook is het verplicht om je vooraf aan te melden door te mailen naar info@museumspeelklok.nl of door te bellen. Er is voor maximaal 50 mensen plek op de avond. Wees dus op tijd met jouw aanmelding! Hieronder lees je nog een paar extra maatregelen die zijn genomen voor ieders veiligheid.

• Heb je verkoudheidsklachten of heb je koorts, dan blijf je thuis. Wees dan zo aardig om je af te melden zodat er plaats is voor een ander.
  • Op de avond zelf zit iedereen op een stoel. Of je nu luistert naar een orgel of iets eet of drinkt, alles gebeurt zittend. De stoelen staan op 1,5 meter.
  • Het café is de plek waar we elkaar kunnen spreken; daar klinkt dus geen muziek.
  • We zullen een mooi programma samenstellen. Bij ieder orgel staat een medewerker van Speelklok om het instrument te bedienen. Je kunt dus niet zelf een orgel draaien.

Hopelijk tot 2 oktober.