Zien & Doen

7 mei 2022

Ode aan Jules de Corte: concert The Gents

Jules de Corte
7 mei 17:00u 18:30u Museum Speelklok Volwassenen
Bestel tickets

Vocaal ensemble The Gents onder leiding van Annemiek van der Ven brengt deze avond een ode aan Jules de Corte, samen met pianist Bert van den Brink, jazz- en popzanger Henk Kraaijeveld en een projectkoor met blinden en slechtzienden. De grootmeester van het Nederlandse luisterlied liet met zijn oeuvre van zo’n drieduizend liedjes een onuitwisbare indruk achter.

Jules de Corte was een dichter die briljante liedjes kon schrijven en een componist met een groot gevoel voor taal. Zijn ‘trucagemanipulaties’ voor de radio en ‘kritische beschouwingen’ zijn onvergetelijk. Onder de titel ‘Ik zou wel eens willen weten’ worden op deze avond meerstemmige zettingen van de liederen afgewisseld met solo’s van Kraaijeveld, a capellarepertoire met liederen met pianobegeleiding door Van den Brink.

Al dan niet met improvisatie reflecteren Van den Brink en Kraaijeveld ook op de liederen van De Corte. Zijn werk wordt gespiegeld met liederen van de vroege renaissancecomponist Constantijn Huygens. Werken van diens ‘tijdgenoot en liedschrijver van overzee’ John Dowland en contemporain Ludwig Senfl zijn gekozen als nadere inkleuring van dit programma. Ook het straatorgel ‘De Drie Pruiken’, een pronkstuk in de museumcollectie, zal een bijzondere rol spelen in een aantal uitvoeringen.

Een visuele beperking hoeft het actief of passief genieten van muziek niet in de weg te staan, dat is ook te merken tijdens het samen zingen met het projectkoor. Om een aantal drempels voor concertbezoek weg te nemen, zijn de concerten en het programmaboekje toegankelijk gemaakt.

Kaartverkoop
De kaartverkoop verloopt via de website van The Gents; ook deze website is toegankelijk gemaakt. Klik op de button bovenaan om je kaarten te bestellen. Blinden en slechtzienden krijgen 2 kaartjes voor de prijs van 1; zo kun je gratis een begeleider meebrengen. Blindengeleidehonden zijn ook welkom.

Heb je niemand die met je mee kan gaan, maar wil je toch graag komen, neem dan contact op met The Gents via manager.thegents@gmail.com. Dan kunnen zij kijken of ze daarin iets voor je kunnen betekenen.

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly