4 oktober 2019

Extra bijzondere concertavond in Museum Speelklok

Levendige muziek vanuit alle hoeken van Museum Speelklok.

Op vrijdag 4 oktober is het weer zover; de jaarlijkse concertavond in Museum Speelklok vindt dan weer plaats. Er is non-stop live muziek te horen in bijna alle museumzalen! De kleurrijke instrumenten uit de collectie spelen de hele avond vrolijke muziek en de bar in het museumcafé is de hele avond geopend. Ook tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Het volledige programma van de avond is hier te bekijken.

Straatorgelcultuur officieel immaterieel erfgoed

Tevens is deze KDV avond extra bijzonder, omdat op de avond zelf de officiële bijschrijving van de straatorgelcultuur in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland zal plaatsvinden.

Het initiatief voor deze bijschrijving berust bij de Kring van Draaiorgelvrienden in samenwerking met Museum Speelklok, de Stichting Draaiorgelfestival Amsterdam en de Nederlandse Stichting ter Promotie van het Pierement. Sympathisanten van het initiatief zijn: Youp van ‘t Hek, Dave von Raven en Sylvia Witteman. Ook het Draaiorgelmuseum te Haarlem heeft de voordracht mede ondertekend.

De populaire zanger Dave von Raven, van popgroep The Kik is ambassadeur van het initiatief van de draaiorgelgemeenschap en zal bij wijze van officiële handeling een sticker met het erfgoed logo aanbrengen op het draaiorgel van de Utrechtse orgelman Joop Budding, die met zijn draaiorgel ‘het Buikie’ deze avond speciale gast in het museum is.

Voor de avond gelden de reguliere entreeprijzen. Leden van de Kring van Draaiorgelvrienden krijgen 50% korting op de entreeprijs.

Het café is dit jaar ook open tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Iedereen is dus van harte welkom om ook dan iets van het gebruikelijke Museumcafé aanbod te nuttigen.