28 september 2020

Corona maatregelen: reserveren en mondkapjes verplicht

Het is weer noodzakelijk om voor je bezoek aan Museum Speelklok online tickets te reserveren. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht.

Online reserveren weer noodzakelijk

Sinds 29 september ben je weer verplicht om vooraf aan je bezoek online tickets te reserveren. Dit betekent dat je niet meer spontaan Museum Speelklok binnen kan lopen. Gelukkig is het reserveren van online tickets zo gebeurd! Bestel ze nu gelijk online of scan de QR-code bij de ingang van Museum Speelklok. Let op: we werken niet met tijdsblokken. Je kan voor nu een ticket voor een hele dag reserveren.

Mondkapjes verplicht
Bij een bezoek aan het museum stellen wij het dragen van een mondkapje verplicht. Wanneer je in het café op een stoel plaatsneemt, kan je het mondkapje tijdelijk afdoen. Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Verder staat de veiligheid van al onze bezoekers nog steeds voorop. Daarom houden wij ons netjes aan de 1,5 meter afstand en laten wij maximaal 240 bezoekers op hetzelfde moment binnen. Bij de ingang van het museum staat een stoplicht dat aangeeft of je naar binnen kan. Wanneer het stoplicht op de dag van je reservering op rood staat, vragen wij je om een moment te wachten totdat deze weer op groen springt. Houd de druktemonitor van Utrecht goed in de gaten.

Museumcafé Klok gesloten

Het museumcafé van Museum Speelklok is tijdelijk gesloten. Dit is na aanleiding van de nieuwe maatregelen van 13 oktober. Het is momenteel dus niet mogelijk om in het café iets te nuttigen.

Wil je alles weten over de maatregelen die we hebben genomen? Kijk dan hier.