10 september 2021 t/m 10 september 2021

Gaudeamus 2021: Aircilla & Ensemble Kaer – Moving Air

10 september t/m 10 september 20.30u 21.30u Museum Speelklok Volwassenen
Bestel tickets

In Moving Air wordt de toeschouwer ondergedompeld in geluidsgolven voortkomend uit een kinetische geluidsinstallatie én een akoestisch ensemble. Met extended techniques halen de musici verschillende timbres, klankkleuren en texturen uit zowel hun instrumenten als uit de meetrillende geluidsinstallatie Aircilla. Een overweldigende en zalvende ervaring.

Geniet tijdens de Gaudeamus muziekweek op vrijdag 10 september van Moving Air. De geluidsinstallatie Aircilla is een samenwerking tussen geluidskunstenaar Gemma Luz Bosch en installatiemaker Jurriaan de Vos. Keramische klankobjecten hangen aan touwen en worden door een groot stalen mechaniek in beweging gebracht. De handgemaakte klankobjecten slingeren en botsen tegen elkaar en creëren zo hun eigen klanklandschap. Aircilla is van 1 juli t/m 31 oktober te zien in Museum Speelklok, maar wordt alleen tijdens Gaudeamus live ten klinken gebracht in samenspel met Ensemble Kaer.

UITVOERENDEN

Gemma Luz Bosch – (geprepareerde) piano en compositie