4 december 2020

GIST: Ruben Drenth Trio en duo Roosmarijn Tuenter en Prashant Samlal

4 december 19:45u 22:00u Museum Speelklok Volwassenen
Bestel tickets

Vrijdag 4 december vindt een concert van GIST plaats in Museum Speelklok met Ruben Drenth Trio ‘Rocks Off’ en het duo Roosmarijn Tuenter en Prashant Samlal.

Het nieuwe Utrechtse collectief GIST verzorgt op 4 december een eerste concertavond van een achtdelige serie in Museum Speelklok. GIST biedt een podium aan zowel gerenommeerde als jonge musici met een voorliefde om buiten muzikale grenzen te treden. En waar kan dat beter dan in de speelse omgeving van Museum Speelklok? Op deze avond geniet je van de jonge trompettist Ruben Drenth die zich in zijn jazztrio laat inspireren door een liefde voor de Rolling Stones. Daarna ontmoet de creatieve altvioliste en vocalist Roosmarijn Tuenter voor het eerst op het podium gitaartalent Prashant Samlal.

• Vrijdag 4 december
  • Aanvang om 19:45 uur
  • Prijs: €19,50
  • Prijs kinderen, studenten of U-pas: €12,50
  • Locatie: Museum Speelklok
  • Koop hier je tickets!

Reserveren voor de concerten is verplicht. De bar is gesloten, dus neem zelf een flesje water of iets anders te drinken mee. Verder ben je verplicht om een mondkapje te dragen in het museum. Deze mag af wanneer je op je plek zit tijdens het concert.

Dit GIST-concert is mogelijk gemaakt door de Cultuurmakers-subsidie van het Prins Bernhard Fonds, ter ondersteuning van musici in Corona-tijd. In september organiseerde GIST al een eerste avond in Museum Speelklok, “A truly wonderful ‘groundbreaking festival”, aldus recensente Mathilde Löffler.

Meer informatie vind je op www.gistmuziek.nl

Ruben Drenth Trio – Rocks off!

Het jonge trompettalent Ruben Drenth heeft met drummer Mees Siderius en bassist Jeroen den Daas een powertrio gevormd, waarin hij jazzimprovisatie verbindt met een liefde voor de Rolling Stones. In het fonkelnieuwe programma ‘Rocks off’ buigen ze de stomende riffs en three chord wonders van Jagger/Richards om naar spannende improvisaties, steeds vanuit een oprechte rock ’n roll attitude.

Duo Roosmarijn Tuenter/Prashant Samlal

De creatieve altvioliste en vocaliste Roosmarijn Tuenter ontmoet voor het eerst op het podium gitaarvirtuoos Prashant Samlal. Roosmarijn is een uitzonderlijke singer-songwriter die, gewapend met haar altviool, loop-station en intrigerende stem het gevoel van tijd en ruimte kan veranderen. Met gitarist Prashant Samlal deelt ze een liefde voor dromerige, doch complexe melodieën en ritmes die je direct meenemen naar kleurrijke landschappen en een andere werkelijkheid.

Wat is Gist?

Is een samenwerking van Utrechtse jazzmusici met expansiedrift. We zetten wat we tegen komen om in smakelijke muziek. GIST staat voor méér avontuur, méér bevlogenheid, méér kwaliteit, méér communicatie, méér karakter, méér publieksvriendelijkheid, méér samenwerking, méér nieuwe ideeën, méér concerten, méér happenings. Eigenlijk zijn we alleen tegen baksoda.