5 november 2021

GIST Concert: Tsjilp!

5 november 20:00u 22:00u Museum Speelklok Kinderen, Volwassenen
Bestel tickets

GIST is een Utrechts muziekcollectief dat staat voor grensoverstijgende jazz die raakt en verrast. Jazz, zeker, maar de muziek van de musici ademt evengoed impro, ambient, hedendaagse compositie, wereldmuziek en welke invloed zich ook maar aandient. GIST presenteert deze muziekprojecten op bijzondere locaties – in dit geval Museum Speelklok – en zoekt daarbij graag naar spannende presentatievormen, bijvoorbeeld gebruikmakend van de collectie van het museum. In GIST komen verschillende generaties samen: de jonge veelbelovende pianiste en geluidskunstenaar Gemma Luz Bosch en trompettist Ruben Drenth, naast meer gearriveerde musici als Dion Nijland (contrabas), Steven Kamperman (klarinet), Ad Colen (saxofoon) en Mark Alban Lotz (fluit). GIST laat zien dat het muzikaal borrelt in Utrecht!

Deze avond: Tsjilp!

Sinds zijn vroege jeugd kwam jazzsaxofonist en componist Ad Colen elke vakantie in een huisje vlak over de grens met België. Een plek midden in een uitgestrekt bos, waar geen stromend water en elektriciteit is. Hier speelde hij samen met de vogels en vond hij de inspiratie voor een uniek muziekproject: Bird’s Eye View. Vanavond presenteert hij nieuwe composities rond nieuwe vogels. Met verder Mike Roelofs (toetsen), Yonga Sun (drums), Rogier Hornman (cello) en Dion Nijland (contrabas).

Saxofonist Koen Boeijinga gaat zelden een uitdaging uit de weg. Voor zijn eindexamen op de HKU in mei 2021 tuigde hij een heus gamelanorkest op. Vanavond gaat Koen in gesprek met de mechanische kolibrie uit de collectie van Museum Speelklok. Tsjilp!

• Bird’s Eye View – Ad Colen (saxofoon), Mike Roelofs (toetsen), Yonga Sun (drums), Rogier Hornman (cello) en Dion Nijland (contrabas)
  • Koen Boeijinga (saxofoon)

Praktische informatie:

• Vrijdag 5 november 2021 | 20.00 uur
  • Entrée € 19,50, kortingstarief € 12,50 (kinderen, studenten, U-pas)
  • Locatie: Museum Speelklok, Middenschip
  • Volgende GIST concert: 1 december (n.a.t.k)
  • Voor toegang tot de concerten is het verplicht het coronatoegangsbewijs te tonen via de CoronaCheck-app of op papier. Controle vindt plaats aan de deur van het museum. Naast het toegangsbewijs dient ter verificatie tevens een ID bewijs overhandigd te kunnen worden. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Testen voor Toegang.

De GIST-concerten zijn mogelijk gemaakt door de Cultuurmakerssubsidie van het Prins Bernhard Fonds, ter ondersteuning van musici in Corona-tijd. In september 2020 organiseerde GIST al een eerste avond in Museum Speelklok, “A truly wonderful ‘groundbreaking festival”, aldus recensente Mathilde Löffler.

Koop hier je tickets voor één of meerdere GIST concerten