21 oktober 2017 t/m 29 oktober 2017

Herfstvakantie Noord: Draaiorgelavontuur

Breng in de herfstvakantie (regio Noord) een bezoek aan Museum Speelklok en ga van 21 t/m 29 oktober dagelijks mee op Draaiorgelavontuur met de orgelman!

De orgelman neemt je mee op een spannende tocht door het museum en leert je de fijne kneepjes van het vak. Tijdens de rondleiding leer je van alles over de draaiorgels en kan je zelf ervaren hoe het is om een echte orgelman of orgelvrouw te zijn. Aan het eind van de rondleiding volgt de grote draaiorgel test. Kun jij op het juiste tempo aan het orgelwiel draaien en het liedje goed afspelen? Dan loop je het museum uit met een officieel draaiorgeldiploma!

• Datum: 21 t/m 29 oktober
  • Leeftijd: vanaf 4 jaar
  • Dagelijks om 14.00 uur
  • Duur: anderhalf uur
  • Geen extra kosten

Speuren met orgelaapje Toon
Naast het behalen van een officieel draaiorgeldiploma kunnen alle kinderen de hele dag door komen speuren met orgelaapje Toon. Bij binnenkomst in het museum krijgen de jonge bezoekers een gratis Toonkaart. Hiermee kunnen ze zelf het lievelingsliedje van orgelaapje Toon componeren, programmeren, en spelen. Hoor je welk liedje het is? Je mag meezingen!

Muzikale sprookjesvoorstelling Belle en het Beest
In de herfstvakantie van regio Midden en Zuid (14 t/m 22 oktober) is de muzikale sprookjesvoorstelling van Belle en het Beest te bewonderen in het museum. Lees hier meer over deze familievoorstelling.

Muzikale Tour
Daarnaast vindt iedere dag de Muzikale Rondleiding plaats (elk uur) en kun je elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14.00 uur een kinderrondleiding volgen waarbij de kleine museumbezoekers centraal staan.