Zien & Doen

10 oktober 2020 t/m 17 oktober 2020

Herfstvakantie noord: Ontdek de wereld van orgelbeelden

Herfstvakantie in Museum Speelklok

Kom in de herfstvakantie noord naar Museum Speelklok en maak kennis met heel veel orgelbeelden.

Ontdek en fantaseer erop los tijdens de Herfstvakantie noord, 10 t/m 17 oktober, in Museum Speelklok. Bezoek de tentoonstelling Straatbeeld en ontmoet de orgelbeelden. Schuif daarna aan bij de tekentafels en creëer je eigen orgelbeeld.

Tentoonstelling Straatbeeld

Van 9 oktober 2020 t/m 9 mei 2021 dompelen kleurrijke orgelbeelden je onder in hun theatrale wereld in de tentoonstelling Straatbeeld. Hier maak je kennis met heel veel verschillende orgelbeelden. Paradeer met de bonte stoet orgelbeelden op de catwalk, dans met ze op de dansvloer en wandel samen door de straten van toen en nu. In de interactieve tentoonstelling kan je heel veel dingen doen! Stel zelf een beeldengroep samen voor een orgel of kies welke kledingcombinatie het best bij een orgelbeeld past. Je kan zelfs als een orgelbeeld op de foto gaan! 

Museuminspecteurs gezocht

Kinderen kunnen ook een museuminspectie van Museumkids uitvoeren deze herfstvakantie. Met jouw mening als museuminspecteur kunnen wij je volgende bezoek nog leuker maken. En tijdens de herfst van 2020 kan je er ook nog eens vette prijzen mee winnen!

Herfstvakantie midden en zuid: Muzikaal voorleessprookje Pinokkio

Kom in de herfstvakantie van 17 t/m 25 oktober dagelijks om 14:00 uur luisteren naar het muzikale sprookje van Pinokkio in Museum Speelklok. Een spannend verhaal over een houten pop die tot leven komt. Poppenmaker Gepetto maakt in zijn atelier de meest kleurrijke poppen en orgelbeelden. Op een dag bezoekt de blauwe fee het atelier en verandert het leven van Gepetto. Zijn mooiste pop Pinokkio kan ineens lopen en praten! De vrolijke en onschuldige Pinokkio gaat eropuit, maar komt al snel in de problemen…

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly