Zien & Doen

14 oktober 2017 t/m 22 oktober 2017

Herfstvakantie in Museum Speelklok

Tijdens de herfstvakantie, van 14 t/m 22 oktober, is Museum Speelklok elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Wat te doen in de herfstvakantie?
Ben je op zoek naar leuke kinderactiviteiten in de herfstvakantie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het museum ontdek je samen de muzikale wereld van de magische muziekinstrumenten. Het museum is tijdens de herfstvakantie van maandag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en het is er dag in dag uit één groot feest!

Muzikale Tour
Ook tijdens de herfstvakantie wordt de Muzikale Rondleiding elk uur aangeboden. De eerste start om 10.30 en de laatste om 15.30 uur. Tijdens deze gratis Muzikale Rondleiding hoor je heel veel muziek, gespeeld door de mechanische instrumenten en krijg je leuke anekdotes te horen. Deze rondleiding door het museum duurt ongeveer 45 minuten en start ieder uur.

Muzikale sprookjesvoorstelling Belle en het Beest
Kom in de herfstvakantie iedere dag naar de muzikale sprookjesvoorstelling van Belle en het Beest in Museum Speelklok en laat je meevoeren met een spannend liefdesavontuur. Een leuke activiteit in Utrecht voor kinderen! Hier vind je meer informatie over Belle en het Beest.

Tentoonstelling: ‘Vieze liedjes op deftige Speelklokken’
Dé tentoonstelling over guilty pleasures uit de 18de eeuw. Van 12 oktober 2017 t/m 8 april 2018 leggen de chique bellenspeelklokken van Museum Speelklok een stukje pikante geschiedenis bloot in de tentoonstelling Vieze liedjes op deftige speelklokken. Hier vind je meer informatie over ‘Vieze liedjes op deftige Speelklokken’.

Herfstvakantie regio Noord: Draaiorgelavontuur

Heb jij iets later herfstvakantie? Ga van 21 t/m 29 oktober dagelijks mee op draaiorgelavontuur met de orgelman! Tijdens de rondleiding leer je alles over de draaiorgels en kan je zelf ervaren hoe het is om een echte orgelman of orgelvrouw te zijn. Kijk hier voor meer informatie.

Nog net voor de herfstvakantie:

12 oktober: Concertlezing ‘Vieze liedjes uit de 18de eeuw’

In het kader van de tentoonstelling ‘Vieze liedjes op deftige speelklokken’ organiseert Museum Speelklok op 12 oktober een speciale concertlezing inclusief vieze liedjes! Tijdens de concertlezing nemen Jos Koning en het Speelhuys Ensemble je mee naar de ‘poelen der verderfs’ van het uitgaansleven uit de 18de eeuw. Violist en wetenschapper Jos Koning is gespecialiseerd in het repertoire uit de 17de en 18de eeuw. Hier vind je meer informatie over de concertlezing ‘Vieze liedjes uit de 18de eeuw’

12 & 13 Oct: Expert Meetings symposium 2017
Museum Speelklok presents: an annual symposium for restorers and curators, heritage lovers, musicians and historians. This first edition is held on 12-13 October 2017, and is titled ”’Functioning Heritage’: the future of musical heritage”. Click here, for more information about the Expert Meetings symposium 2017.

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Bezoekvoorwaarden Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok