6 november 2019

Leerlingen gratis naar Museum Speelklok

Ontdek samen de Museum Expeditie
6 november 10:00u 17:00u Museum Speelklok Kinderen

Op woensdag 6 november is Museum Speelklok voor de leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs gratis toegankelijk. Dit is vanwege de landelijke staking van leraren.

Door kinderen gratis toegang te geven, schiet Museum Speelklok (groot)ouders te hulp die tijdens de stakingsdag iets leuks én educatiefs met hun kinderen willen ondernemen.

Activiteiten in het museum
Ieder uur biedt het museum rondleidingen aan, waar muziek van kleine speeldoosjes en enorme dansorgels de hoofdrol speelt. Om 14.00 uur start de speciale kinderrondleiding waarbij kinderen in het middelpunt staan. Ook kunnen kinderen zelf muziek programmeren in de Muziekfabriek na de speurtocht van orgelaap Toon te hebben gedaan en op ontdekkingstocht door de Museum Expeditie. Muziek is overal te horen, dus een leerzaam én vrolijk uitje!

Reden van staking
De Algemene Onderwijsbond heeft laten weten dat vakbonden en werkgevers afgelopen zomer een flink bedrag eisten als noodpakket voor het basis- en voortgezet onderwijs. Maar het is gebleken dat het kabinet niet extra wilt gaan investeren in het onderwijs. Om duidelijk te maken dat deze investeringen echt nodig zijn, gaat er 6 november gestaakt worden.