14 maart 2017

Meivakantie: knutsel en versier een muziekdoosje

Kom in de meivakantie, 22 april t/m 7 mei, naar Museum Speelklok en versier jouw eigen, unieke muziekdoosje!

Plak, teken, knip, lijm en fantaseer erop los in de meivakantie in Museum Speelklok, want dan krijg je de kans om jouw eigen muziekdoosje te versieren! Hoe het werkt? Wanneer je meedoet aan de activiteit krijg je in het museum van ons een klein speelwerkje met daarop een vrolijke melodie. Ook krijg je een bouwpakketje. Knip het bouwpakketje uit en pak het speelwerkje in. Heb je dat gedaan? Dan begint het leukste werk! Versier jouw muziekdoosjes op je eigen manier. Jij bepaalt helemaal zelf hoe het eruit komt te zien!

Heb je net een beetje extra inspiratie nodig? Loop dan eerst eens binnen bij onze tijdelijke tentoonstelling ‘Muziekdoosjes’, die nog tot en met 30 april te bezoeken is.

knutselen in museum speelklok

• Extra kosten voor de activiteit: €4,- (inclusief speelwerkje en bouwpakketje)
  • Tijd: de hele dag door kunnen de kinderen zelf aan de slag met het maken van hun muziekdoosje
  • Periode: 22 april t/m 7 mei
  • Adviesleeftijd: 5+

Nog meer activiteiten in de meivakantie

Naast het knutselen en versieren van je eigen muziekdoosje is er in de meivakantie nog veel meer te beleven in Museum Speelklok. Ga mee met de Muzikale Rondleiding die ieder uur wordt gegeven of ontdek zelf meer over de technieken die schuilgaan achter alle instrumenten in de Museum Expeditie. Voor de kinderen is er een speurtocht met Orgelaapje Toon. Aan de hand van de speurtocht programmeren en spelen ze helemaal zelf zijn lievelingsliedje.

Openingstijden in de meivakantie
Maandag 24 april en maandag 1 mei is het museum ook de hele dag open voor publiek. Donderdag 27 april, op Koningsdag, is het museum gesloten.