Zien & Doen

17 oktober 2020 t/m 25 oktober 2020

Herfstvakantie: voorleessprookje Pinokkio

herfstvakantie in Museum Speelklok
17 oktober t/m 25 oktober 14:00u 14:30u Museum Speelklok Kinderen

Luister en ga samen met Pinokkio op een muzikaal avontuur!

Kom in de herfstvakantie luisteren naar het muzikale sprookje van Pinokkio in Museum Speelklok. Een spannend verhaal over een houten pop die tot leven komt! Het voorleessprookje is een bewerking van het bekende sprookje uit 1883, geschreven door de Italiaan Carlo Collodi. Ga mee naar een wereld vol muziek, magie en kwajongensstreken.

Het verhaal van Pinokkio

Poppenmaker Gepetto maakt in zijn atelier de meest kleurrijke poppen en orgelbeelden. Op een dag bezoekt de blauwe fee het atelier en verandert het leven van Gepetto. Zijn mooiste pop Pinokkio kan ineens lopen en praten! De vrolijke en onschuldige Pinokkio gaat eropuit, maar komt al snel in de problemen. Hij wordt door een schurk opgesloten in Luilekkerland, waar hij door het eten van betoverend snoepgoed verandert in een ezel! Zal Pinokkio zijn vader ooit nog terugzien?

Praktische informatie

  • 17 t/m 25 oktober
  • Dagelijks om: 14:00 uur
  • Toeslag op entreeprijs: €2,50
  • Duur: 30 minuten
  • Adviesleeftijd: 6+
  • Vertelling en muziek: Aubrey Snell
  • Kaartverkoop aan de kassa
  • Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen per vertelling, dus zorg dat je ruim op tijd in het museum bent. Vanwege de corona maatregelen kopen alleen kinderen een ticket en mogen alleen zij de zaal in.

Straatbeeld, ontmoet de orgelbeelden

Bezoek tijdens de herfstvakantie ook de tentoonstelling Straatbeeld. Hier ontmoet je de orgelbeelden die uit hun rijdende theaters zijn gestapt en hun eigen verhaal vertellen. Van 9 oktober 2020 t/m 9 mei 2021 te zien in Museum Speelklok.

Museuminspecteurs gezocht!

Er zijn ook andere leuke herfstvakantie activiteiten te beleven in het museum.  Zo kunnen kinderen een museuminspectie van Museumkids doen deze herfstvakantie. Met jouw mening als museuminspecteur kunnen wij je volgende bezoek nog leuker maken. En tijdens de herfst van 2020 kan je er ook nog eens vette prijzen mee winnen!

Teken erop los!

Er is ook de mogelijkheid om tijdens herfstvakantie je eigen orgelbeeld te tekenen! Schuif aan bij de tekentafels en laat je fantasie de vrije loop. Ook in de herfstvakantie noord kan je komen tekenen, want de tafels staan van 10 t/m 25 oktober in het museum!

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly