13 juni 2021

Muzikale familievoorstelling Nachtegaal en de Keizer (let op: verplaatst)

13 juni 14:00u 16:15u Museum Speelklok Kinderen, Volwassenen
Bestel tickets

Deze voorstelling, die oorspronkelijk plaats zou vinden op 29 mei, is verplaatst naar zondag 13 juni. Kaartkopers ontvangen bericht.

Een kaartje kopen voor het museum zonder toegang tot de voorstelling? Klik dan hier.

Wat zingt die nachtegaal mooi! En hoe gelukkig wordt de keizer daarvan!

In het poëtische sprookje ‘De Nachtegaal en de keizer’ van Hans Christian Andersen hoort een keizer een vogeltje in zijn rijk dat erg mooi kan zingen. Hij laat het vogeltje voor hem zoeken en vanaf dat moment komt de nachtegaal elke avond voor de keizer zingen. Op een dag krijgt de keizer een gouden, mechanische nachtegaal en luistert dan alleen nog maar naar deze mooie nepvogel. Als dit kostbare vogeltje op een dag kapotgaat, wordt de keizer ziek en dreigt te sterven. Totdat de echte nachtegaal voor hem komt zingen en de keizer weer beter wordt.

Het prachtige sprookje is voor Stichting Appeltaartconcerten op muziek gezet door componiste Monique Krüs. Zangeres en vertelster is mezzosopraan Karin Strobos.

Met:
Karin Strobos, zangeres en vertelster
Margreet Bongers, fagot
Michiel Holtrop, altviool
Ernst Munneke/ Daan Kortekaas, piano

Nynke van den Bergh, regie
Carel Alphenaar, libretto
Decor/ vormgeving Sanne Puijk en Lobke van Aar

Deze voorstelling komt tot stand in samenwerking met Stichting Appeltaartconcerten.

• Datum: zondag 13 juni 2021
  • Aanvangstijd: 14.00 uur & 15:30 uur
  • Toeslag op entreeprijs: €5,00
  • Duur: 45 minuten