Zien & Doen

9 september 2023

Open Monumentendag in Museum Speelklok

Bewonder de fresco's van de Buurkerk
9 september 10:00u 17:00u Museum Speelklok Volwassenen

Zaterdag 9 september vindt een nieuwe editie van Open Monumentendag Utrecht plaats! In Museum Speelklok ontdek je de fresco’s in de Buurkerk en krijg je een kijkje achter de schermen in het Restauratieatelier.

Tijdens Open Monumentendag is een deel van het museum gratis toegankelijk, en kun je een blik werpen op de eeuwenoude Buurkerk waarin het museum gevestigd is. Een rondleider van Museum Speelklok vertelt meer over de geschiedenis van de kerk en over de verschillende fresco’s die in de Buurkerk verstopt zitten.

Via de trap in het museumcafé kom je uit op de kunsthub op de eerste verdieping, waar je uitzicht hebt op het middenschip van de kerk. Op de kunsthub is er werk te zien van de Utrechtse kunstenaar Bart Schalekamp.

De deuren van het Restauratieatelier van het museum worden tussen 12.00 en 16.00 uur speciaal geopend voor publiek. In dit historische pand (ingang vanaf Floras Hof) wordt tegenwoordig de collectie van Museum Speelklok onderhouden. Elk half uur vertelt een van de rondleiders over de geschiedenis van dit pand.

Kijk hier voor het complete programma van Open Monumentendag 2023.

Let op: het museum is niet gratis te bezoeken, slechts een gedeelte. Met een museumticket kun je de hele collectie van het museum bezoeken.

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly