Zien & Doen

26 september 2018

26 september: Optreden Gil Weinberg en Shimon in TivoliVredenburg

Aanschouw op 26 september het muzikale spel van de hypermoderne robot Shimon tijdens een bijzonder optreden tijdens VPROs Vrije Geluiden Live in TivoliVredenburg.

Tijdens dit concert laten Gil en Shimon een bijzonder muzikaal samenspel zien! VPROs Vrije Geluiden is afgelopen jaar gestart met uitzendingen vanuit TivoliVredenburg. Tijdens deze terugkerende concertreeks geven artiesten die overdag sessies hebben opgenomen voor het programma ’s avonds ook een concert voor publiek! Shimon en Gil zijn 26 september dus ook van de partij.

Ontmoet Shimon en Gil

De marimbaspelende Shimon is waarschijnlijk een van de slimste robotmuzikant die er op dit moment bestaat. Hij is ontworpen door uitvinder Gil Weinberg om inspirerend muzikale interacties aan te gaan met mensen. Hij luistert naar zijn mede-muzikanten en improviseert met ze mee. Om het samenspelen te vergemakkelijken heeft Shimon een “hoofd” waarmee hij de muzikanten aankijkt en meebeweegt met de muziek.

Gil Weinberg is uitvinder van robotmuzikanten en draagbare robots die gebruikt worden om de menselijke vaardigheden te verbreden. Zijn robots zijn zo ontworpen dat ze muziek creëren die hun menselijke tegenhangers kan verrassen en inspireren. Als professor en directeur is Gil verbonden aan het door hem opgerichte Georgia Tech Center for Music Technology.

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 26 september
  • Tijd: Aanvang 20:00 uur – Zaal open 19:30 uur
  • Prijs regulier: €16,50
  • Prijs student/CJP: €12,50
  • Kaarten: zijn hier verkrijgbaar

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly