17 juli 2019

Orgel lunchconcert met Laurens de Man

17 juli 12:00u 12:30u Museum Speelklok Volwassenen

Eet, luister geniet tijdens het derde orgel lunchconcert in Museum Speelklok met organist Laurens de Man.

In de maand juli speelt er iedere week een andere organist, als onderdeel van Kerken Luisteren, tijdens het orgel lunchconcert in Museum Speelklok. Neem plaats op één van de stoelen in het Middenschip en geniet een half uur lang van het kerkorgelconcert. Na afloop van ieder orgelconcert is er in het museumcafé een luncharrangement te verkrijgen voor €8,50. Het luncharrangement bevat een broodje, soepje en koffie of thee.

Orgel lunchconcert 17 juli

Het derde orgel lunchconcert in Museum Speelklok wordt verzorgt door Laurens de Man. Laurens behaalde cum laude zijn diploma’s piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde zijn studie aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar. Hij behaalde diverse prijzen, waaronder het Prinses Christina Concours en de International Martini Organ Competition, en bracht in 2017 een piano-CD uit met werken van Bach. Sinds 2012 is hij pianist van het Chimaera Trio en organist van de Janskerk in Utrecht.

• Tijd: 12.00 uur tot 12.30 uur
  • Programma: werken van Johann Sebastian Bach, Frédéric Chopin en Richard Wagner
  • Luncharrangement: vanaf 12.30 uur beschikbaar in het museumcafé voor €8,50

De serie van orgel lunchconcerten is gekoppeld aan de presentatie Thuis in de Buurkerk, duizend jaar verhalen onder één dak. Hier wordt de rijke schat aan verhalen uit de geschiedenis van de Utrechtse Buurkerk, het huis van Museum Speelklok, blootgelegd. Al vanaf het jaar 1000 weet de gewone Utrechter heil bij haar te vinden. Bij een bezoek aan het orgel lunchconcert kan je ook het volledige museum en de presentatie Thuis in de Buurkerk bezoeken.

Korting voor bezoekers van Kerken Luisteren
Bezoekers van Kerken Luisteren krijgen op vertoon van de programmafolder bij een bezoek aan één van de orgelconcerten in Museum Speelklok een korting van 25% op de entreeprijs. Dit betekent dat je slechts €9,75 in plaats van €13,- betaalt. Ook het museum kan dan bezocht worden.