17 augustus 2016

10 sept: Restauratieatelier gratis te bezoeken

Tijdens Open Monumentendag met het thema Iconen & symbolen kan je een bezoek aan het Restauratieatelier van Museum Speelklok niet missen!

Ontmoet de restauratoren van het museum en ontdek voor welke technische uitdagingen ze dagelijks staan met het restaureren van zelfspelende muziekinstrumenten. Naast deze bijzondere ontmoeting met de restauratoren, is ook de magische locatie van deze werkplaats een bezoek waard; een voormalig veilinghuis grenzend aan Flora’s Hof recht onder de Domtoren. Het bijzondere gebouw staat grotendeels in het gebied van het voormalige Romeinse castellum. De Romeinse muur loopt recht onder de werkbanken van de orgelrestauratoren door. Een betere plek, waar de historie de restauratoren zal inspireren, kan het museum zich niet wensen!

Wanneer: zaterdag 10 september
Tijd: van 12.00 uur tot 17.00 uur
entree: gratis
Locatie: Flora’s Hof (naast de Domtoren)

Kijk voor het gehele programma van de Open Monumentendag op de website.

2. Hans_Atelier_Museum_Speelklok_(8_of_11)