29 augustus 2015

Restauratieatelier geopend tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag met het thema Kunst & Ambacht kunt u een bezoek aan het Restauratieatelier van Museum Speelklok niet missen!

Ontmoet de restauratoren van het museum en ontdek voor welke technische uitdagingen ze dagelijks staan met het restaureren van zelfspelende muziekinstrumenten. Zo wordt er op dit moment gewerkt aan het grote Utrechtse kermisorgel De Lange Gavioli. Het hele instrument wordt gerestaureerd, van blaasbalg tot orgelpop.

Naast deze bijzondere ontmoeting met de restauratoren, is ook de magische locatie van deze werkplaats een bezoek waard; een voormalig veilinghuis grenzend aan Flora’s Hof recht onder de Domtoren. Het bijzondere gebouw staat grotendeels in het gebied van het voormalige Romeinse castellum. De Romeinse muur loopt recht onder de werkbanken van de orgelrestauratoren door. Een betere plek, waar de historie de restauratoren zal inspireren, kan het museum zich niet wensen!

Wanneer: 12 september van 12.00 uur tot 17.00 uur
entree: gratis
Locatie: Flora’s Hof (naast de Domtoren)

Restauratoren werken om de zelfspelende muziekinstrumenten weer spelend te maken - Museum Speelklok