Zien & Doen

27 september 2020

Taxatiedag in Museum Speelklok

Ontdek de collectie van Museum Speelklok zelf
27 september 12:00u 16:00u Museum Speelklok Volwassenen
Bestel tickets

Heb je altijd al willen weten hoeveel de speelklok waard is die bij jou thuis staat? Of die speeldoos die je ooit van je overgrootmoeder hebt gekregen? Kom dan naar Museum Speelklok tijdens de Taxatiedag en kom erachter!

Op zondag 27 september staat Museum Speelklok helemaal in het teken van kunst, antiek en juwelen. In samenwerking met Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen organiseert het museum deze zondag een Taxatiedag.

Tussen 12:00 uur en 16:00 uur kun je aanschuiven bij één van de taxateurs van kunsthandel Art Dumay. Heb je wellicht nog een antieke speeldoos, speelklok of snaarinstrument staan? De taxateurs taxeren niet alleen schilderijen, maar ook beelden, antiek, munten, porselein, zilver, sieraden en ander kleingoed. Dus wil je meer weten over de herkomst van jouw object en de waarde ervan? Kom dan vooral langs op deze Taxatiedag in Museum Speelklok.

Hoe het werkt

Wanneer je langs wilt komen op de Taxatiedag, is het handig om vooraf alvast je kaartjes te bestellen. Let op: je mag maximaal 3 objecten meenemen! Op 27 september kun je jouw online ticket laten scannen of koop je alsnog een kaartje aan de kassa. Vervolgens krijg je een nummer. Dit nummer wordt opgeroepen door de taxateur wanneer jij aan de beurt bent. Het kan gebeuren dat je even moet wachten, maar er valt genoeg in Museum Speelklok te ontdekken! Als dan het moment daar is, schuif je bij een taxateur aan tafel. Zij letten op allerlei details zoals de leeftijd en kwaliteit van het object. Daarna zullen zij meer vertellen over de herkomst, geschiedenis en de waarde van het werk.

Aanmelden

De toegangsprijs voor dit evenement is €7,50 per persoon. Dit is inclusief taxatie van drie objecten, een kopje koffie of thee en entree tot Museum Speelklok! Heb je een museumkaart of ben je Vriend van het museum? Dan betaal je slechts €2,50 voor het evenement. Bestel hier alvast jouw kaartjes voor het evenement!

Tijdens je bezoek op de taxatiedag gelden alle corona maatregelen van het museum. Lees deze vooraf goed door!

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly