Zien & Doen

6 april 2017

Tentoonstelling Muziekdoosjes

Van 24 november 2016 t/m 30 april 2017 is de unieke, echt Utrechtse, tentoonstelling Muziekdoosjes te zien.

In deze tentoonstelling zie je de muziekdoosjes van bekende en onbekende Utrechters en hoor je de bijzondere, soms emotionele maar vooral mooie herinneringen die ze hieraan hebben. Verhalen over verre oorden, oude vrienden, overleden geliefden, strenge ouders en memorabele feestdagen. Maar ook toeval, hoop en geloof spelen een rol. In de tentoonstelling zijn onder andere muziekdoosjes van burgemeester Jan van Zanen, Tineke SchoutenHans Liberg, Sofie van den Enk en Henk Westbroek te zien.

tentoonstelling-muziekdoosjes-liggend-zonder-tekst
De ingezonden muziekdoosjes lopen uiteen van speelwerkjes voor boven de wieg, muziek makende tafeltjes, serieuze platenspeeldozen tot kitscherige souvenirs! Door hun dierbare verhalen zijn het echte museumstukken geworden. Het museum laat ook enkele muziekdozen uit eigen collectie zien.

Museum Speelklok deed, in samenwerking met RTV Utrecht, oproepjes aan mensen uit de provincie Utrecht om met hun muziekdoosje mee te doen. In het weekend van 26 en 27 november zond RTV Utrecht de DocU Daar zit muziek in uit, gemaakt rondom de tentoonstelling. Deze DocU is doorlopend in de tentoonstelling te zien.

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly