9 oktober 2020 t/m 9 januari 2022

Tentoonstelling Straatbeeld – nu te zien!

9 oktober t/m 9 januari 10:00u 17:00u Museum Speelklok Kinderen, Volwassenen

Bezoek de tentoonstelling Straatbeeld en laat je onderdompelen in de kleurrijke wereld van de orgelbeelden! Paradeer met ze op de catwalk, dans met ze op de dansvloer en wandel samen door de straten van toen en nu. Nu te zien in Museum Speelklok.

De orgelbeelden nemen je mee naar hun wereld vol kleur en verhalen. Hofdansers uit de pruikentijd, spannend geklede ‘cheerleaders’, exotisch geklede heren, plattelandsnostalgie, uitgaansmode uit de jaren 30 en nog heel veel meer! Paradeer met deze bonte stoet orgelbeelden op de catwalk, dans met ze op de dansvloer en wandel samen, al muziek makend, door de straten van toen en nu.

Orgelbeelden zijn ambachtelijk en veelal kundig gemaakte producten van hún tijd die nog steeds veel aandacht trekken. Ze verwijzen naar vervlogen tijden, representeren een ideaalbeeld of de waan van de dag. Decennialang zwierven ze van orgel naar orgel, van straat naar straat. De straatmuziek en het straatbeeld zijn in de loop van de jaren veranderd. Maar, hoe is dat van invloed geweest op de orgelbeelden?

Welkom in de wereld van de orgelbeelden!