20 maart 2021 t/m 10 juli 2021

Concertserie: Mark My Wor(l)ds

20 maart t/m 10 juli 20:00u 22:00u Museum Speelklok Volwassenen
Bestel tickets

Ga mee met een muzikale reis rond de wereld in een reeks concerten!

In Museum Speelklok vindt de unieke wereldmuziek concertserie Mark My Wor(l)ds plaats. Globetrotter en fluitist Mark Lotz nodigt artiesten met onder andere Indiaanse, Braziliaanse en Syrische afkomst uit om in de dagen van #BlackLivesMatter en sociaal isolement hun stemmen te laten horen. Een reflectie op het corona tijdperk door de vele culturen die Nederland rijk is in solo acts en sublieme muziek.

De concerten

Iedere concertavond begint met een solo optreden. Tijdens de hoofd-act creëert Mark samen met de andere muzikanten een interactie met het publiek in de vorm van een korte talkshow. Hierin reflecteren zij op hedendaagse onderwerpen zoals corona, muziek en hun eigen leven. Kortom: vier avonden waarop een concert in een nieuw jasje gestoken wordt!

Het concert vindt plaats in het grote middenschip van de oude buurkerk met de prachtige monumentale gewelven. De musici spelen in het midden van de zaal met het publiek daarom heen geplaatst, uiteraard op 1,5 meter afstand. De zaal is ruim en goed geventileerd en alle regels van het RIVM worden zorgvuldig opgevolgd.

• Data: 22 mei, 26 juni, 10 juli
  • Start concert: 20:00 uur
  • Locatie: Museum Speelklok
  • Prijs concert: €18,-
  • Meer informatie: www.lotzofmusic.com

Koop hier je tickets voor één van de concertavonden van Mark My Wor(l)ds.

Corona maatregelen

Ben je verkouden of heb je andere klachten? Dan kan je jouw ticket doorgeven aan iemand anders of zelf je ticket annuleren via de link die je op je ticket hebt ontvangen. De bar is gesloten, dus neem zelf iets te drinken mee. Verder ben je verplicht om een mondkapje te dragen in het museum. Deze mag af wanneer je op je plek zit tijdens het concert.

Concertavond 22 mei: India Calls

• Solo-act: Zang en oed door Jawa Manla (Syrië)
  • Samenspel: Zang door Shashwathi Jagadish (India), keyboard en syntheziser door Stefan Schmid (Duitsland), zang en tabla door Heiko Dijker (Nederland), fluit en bansuri door Mark Alban Lotz (Duitsland)

Concertavond 26 juni: Brazil Calls

• Solo-act: Gitaar en zang door Gabriel Milliet (Brazilië)
  • Samenspel: Zang door Lilian Vieira (Brazilië), gitaar door Daniel ‘Tato’ de Moraes Aguilar (Uruguay), percussie door Udo Demand (Duitsland), fluit en bansuri door Mark Alban Lotz (Duitsland)

Concertavond 10 juli: Africa Calls

• Solo-act: Zang en dichtkunst door Nicole Jordan (Trinidad/Canada)
  • Samenspel: Cora (Afrikaanse harp) en zang door Lamin Kuyateh (Gambia), tabla, santoor en zang door Sandip Battacharrya (India), fluit en bansuri door Mark Alban Lotz (Duitsland)

Mark My Wor(l)ds is mogelijk gemaakt Prins Bernhardt Cultuurfonds, Stichting Wereldmuziek Utrecht, Gemeente Utrecht en het Norma Fonds.