Zien & Doen

1 november 2019 t/m 29 november 2019

Themarondleiding: verborgen schatten van de Buurkerk

Bewonder de fresco's van de Buurkerk
1 november t/m 29 november 14:00u 15:00u Museum Speelklok Volwassenen

Waan je in een 16e-eeuwse grafkapel, bekijk een prachtige 14e-eeuwse muurschildering en leer meer over verschillende fresco’s.

Ga iedere vrijdag in november mee met de exclusieve themarondleiding door Museum Speelklok en kom nog meer te weten over de rijke geschiedenis van de Buurkerk. Ontdek de verborgen schatten en bijzondere verhalen die in dit gebouw schuilgaan. 

Sinds 1984 is Museum Speelklok de trotse inwoner van de middeleeuwse Buurkerk. Deze eerste Utrechtse kerk voor het volk, bestaat al sinds de 10e eeuw! Vandaag de dag vullen de mechanische muziekinstrumenten van het museum de kerk met hun vrolijke klanken. Maar tussen al dit muzikale geroezemoes zitten nog vele middeleeuwse schatten verborgen. Zoals de grafstenen op de vloer, de preekstoel en het machtige kerkorgel.

Wist je bijvoorbeeld dat je in het museumcafé nog steeds een kopje koffie drinkt in een 16e-eeuwse grafkapel? Of dat er achter de bar een prachtig 14e-eeuwse muurschildering schuilgaat? En er zijn nog meer van deze eeuwenoude fresco’s in het overwegend witte interieur van de kerk te bewonderen. Het zijn met name deze verborgen schatten die Museum Speelklok haar bezoekers heel graag éénmalig laat zien. Kunsthistorica en samensteller van de tentoonstelling Joline Wijnands-Stoffel neemt je graag mee tijdens een speciale rondleiding door de Buurkerk. Een toelichting van de fresco’s staat daarin centraal, maar uiteraard wordt er ook stil gestaan bij de rijke geschiedenis van de Buurkerk en haar verrassende, historische elementen.

Praktische info

De rondleidingen vinden iedere vrijdag in november plaats en starten om 14.00 uur.

Het maximum aantal deelnemers per rondleiding, met een duur van ongeveer ongeveer een uur, ligt op 30 personen. Wil je deelnemen aan de fresco rondleiding? Dan is het belangrijk om je van tevoren aan te melden. Deelname aan de rondleiding is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum. Er wordt dus geen extra toeslag voor de rondleiding gevraagd. Je kan je aanmelden door te mailen naar info@museumspeelklok.nl of door te bellen naar 030-2326082. Iedereen is van harte welkom!

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly