Zien & Doen

29 augustus 2017

Tweede plaats RAAK Stimuleringsprijs

Op maandagmiddag 11 september is in Museum Beelden aan Zee de RAAK Stimuleringsprijs 2017 uitgereikt aan Museum Boijmans Van Beuningen. Museum Speelklok bemachtigde de tweede plaats en ontving daarmee een bijbehorend geldbedrag van €10.000.

Met het behalen van de tweede plaats kan een ontzettend mooi begin gemaakt worden met het realiseren van het programma Tastbare Muziek voor blinden en slechtzienden.

In de toekomst wil Museum Speelklok meerdere permanente rondleidingen ontwikkelen en organiseren voor (en door!) blinden en slechtzienden. Door te gaan werken met ziende, blinde en slechtziende rondleiders wordt tijdens rondleidingen het gehoor en de tastzin geprikkeld bij zowel bezoekers met, als zonder een visuele beperking. Hierdoor intensiveert de muzikale beleving voor alle bezoekers van Museum Speelklok. Projectcoördinator Elsbeth van der Vlist vertelt: “Het behalen van de tweede plaats betekent een goede stap in de ontwikkeling van het project. Zonder deze prijs had dat niet gekund. We zijn dankbaar voor iedereen die op ons programma gestemd heeft!” De eerste toegepaste rondleidingen voor blinden en slechtzienden in Museum Speelklok staan gepland voor januari 2018.

Bovenop het geldbedrag van €10.000 ontving Museum Speelklok twee reliëftekeningen naar keuze, een workshop over toegankelijkheid met betrekking tot mensen met een visuele beperking, en specialistische hulp bij het toegankelijk maken van de collectie. Museum Speelklok wil, naast het ontwikkelen van de rondleidingen, de faciliteiten in het gebouw waar mogelijk aanpassen. Zo bouwt het museum aan een permanente toegankelijkheid voor blinde en slechtziende bezoekers.

Museum Speelklok dankt de organisatie van RAAK, het Van Abbemuseum, Stichting Oogfonds Nederland, Dedicon en alle stemmers.

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly