6 juni 2018

Uitfeest Utrecht: robot dansparade & schminken in robotstijl

Kom op 15 september, tijdens het Uitfeest in Utrecht, alvast in robotstemming door de robot dansparade of laat je schminken in robotstijl!

Op zaterdag 15 en zondag 16 september vindt het Uitfeest weer plaats. Het Uitfeest is de start van het Utrechtse culturele seizoen. Op de zaterdag is er een open huizen programma en kan het publiek op veel plekken zelf aan de slag. Ook Museum Speelklok is van de partij met twee echte robotactiviteiten.

Spot de robot dansparade in het centrum van Utrecht

Vlak voor de opening van de tentoonstelling Robots love Music brengt Museum Speelklok, samen met studenten van Het Creative College, iedereen alvast in de robotstemming. Met dansers van De Dansopleiding, docent en Wolrd of Dance winnaar Sam den Hollander en muziek van de opleiding Sounddesign is stilstaan geen optie! De Robot dansparade danst door de hele stad en zal op verschillende plekken pop-up popping optredens geven. De parade eindigt bij Museum Speelklok, waar op 21 september de tentoonstelling Robots love Music geopend wordt.

Schminken in robotstijl

Op het terras van het museum, Steenweg 6, kun je jezelf laten omtoveren tot een robot. Een zilveren, blauwe, rode of gele robot; het kan allemaal! Kom tussen 13:00 uur en 17:00 uur langs en haal de robot in jezelf naar boven.

Robots love Music

Van 21 september 2018 t/m 3 maart 2019 staat Museum Speelklok helemaal in het teken van muzikale robots. In de internationale tentoonstelling Robots love Music ontdek je dat de oudste en nieuwste muziekrobots naast hersens ook een hart hebben. Weten ze jou te ontroeren? Ontdek het binnenkort zelf!

bez