7 april 2017

VACATURE Medewerker Entree-Souvenirwinkel

Altijd al willen werken in het vrolijkste museum van Nederland?

Museum Speelklok, het vrolijkste museum van Nederland!

In Museum Speelklok zijn vrolijke zelfspelende muziekinstrumenten te zien en te horen. Het museum, vroeger ook wel bekend als Museum van Speelklok tot Pierement, is uniek en een begrip in Nederland en daarbuiten! Nergens zie je een dergelijke collectie en nergens wordt de kennis over de instrumenten zo bewaard en gedeeld. In het internationaal gerenommeerde restauratieatelier worden jonge restauratoren opgeleid en worden internationale projecten gerealiseerd.

Het museum krijgt een subsidie van de Gemeente Utrecht, maar is voor het grootste deel

afhankelijk van eigen inkomsten. Een spannende vaste presentatie, tijdelijke tentoonstellingen en een interessante randprogrammering op Museum Podium Speelklok zijn een belangrijke manier om bezoekers te trekken. Daarnaast zijn de inkomsten uit de museumwinkel, de zaalverhuur en catering en het nieuwe Museumcafé Klok heel belangrijk. Het museum prijst zich zeer gelukkig om benificiënt en partner van de BankGiro Loterij te zijn.

Functie: Medewerker entree-souvenirwinkel

Museum Speelklok is op zoek naar medewerkers voor de entree en souvenirwinkel. De medewerker verricht alle voorkomende werkzaamheden bij de entreekassa en souvenirwinkel zodanig dat de gasten van het museum hun ontvangst als prettig en professioneel ervaren.

Entree kassa

• Het ontvangen en te woord staan van museumbezoekers
  • Uitleg aan bezoekers over de verschillende activiteiten in het museum
  • Het registreren van bezoekers met de daaraan verbonden kassa- en computerhandelingen
  • De registratie van verschillende publieksacties
  • Houdt de werkplek op orde zodat de gasten een opgeruimde en nette ontvangstbalie aantreffen
  • Maakt aan het eind van de dag de kas op en overhandigd de ontvangen entreegelden aan de dienstdoende floormanager

Souvenirwinkel

• Geeft informatie aan gasten over de artikelen die in het assortiment vertegenwoordigd zijn
  • Heeft een pro actieve houding t.a.v. de verkoop
  • Voert bijbehorende kassa handelingen uit
  • Maakt aan het eind van de dag de kas op en overhandigd de ontvangen gelden aan de dienstdoende floormanager
  • Verantwoordelijk voor het op peil houden van de voorraad
  • Plaatst bestellingen
  • Doet voorstellen voor uitbreiding van het assortiment
  • Zorgt ervoor dat de winkel er te allen tijde representatief uitziet en schoon is
  • Onderneemt actie om de schappen schoon en stofvrij te houden

Vereiste kennis & vaardigheden

• Publieksvriendelijke instelling
  • Zeer nauwkeurig
  • Werkt schoon en netjes
  • Enthousiast
  • Flexibel
  • Mondelinge basiskennis Engels

Indien je geïnteresseerd bent in de functie kan je contact opnemen met Stan van Zadelhof, hoofd bedrijfsvoering. Stuur je CV aan svzadelhof@museumspeelklok.nl of voor meer informatie via telefoonnummer 030 – 232 60 86.

muzikale cadeautjes kopen