9 april 2017

VACATURE Medewerker Horeca

Altijd al willen werken in het vrolijkste museumcafé van Nederland?

Museum Speelklok, het vrolijkste museum van Nederland!
In Museum Speelklok zijn vrolijke zelfspelende muziekinstrumenten te zien en te horen. Het museum, vroeger ook wel bekend als Museum van Speelklok tot Pierement, is uniek en een begrip in Nederland en daarbuiten! Nergens zie je een dergelijke collectie en nergens wordt de kennis over de instrumenten zo bewaard en gedeeld. In het internationaal gerenommeerde restauratieatelier worden jonge restauratoren opgeleid en worden internationale projecten gerealiseerd.
Het museum krijgt een subsidie van de Gemeente Utrecht, maar is voor het grootste deel afhankelijk van eigen inkomsten. Een spannende vaste presentatie, tijdelijke tentoonstellingen en een interessante randprogrammering op Museum Podium Speelklok zijn een belangrijke manier om bezoekers te trekken. Daarnaast zijn de inkomsten uit de museumwinkel, de zaalverhuur en catering en het nieuwe Museumcafé Klok heel belangrijk. Het museum prijst zich zeer gelukkig om benificiënt en partner van de BankGiro Loterij te zijn.

Museumcafé Klok
In het prachtige nieuwe café, gevestigd in de 14de eeuwse Buurkerk aan de drukke Steenweg, wordt altijd live muziek gespeeld door de instrumenten van het museum. Het café is niet alleen een belangrijke inkomstenbron voor het museum, maar ook een belangrijk visitekaartje naar buiten. Het is, net als de museumwinkel, vrij toegankelijk voor passanten, ook zonder toegangskaartje. Het is geheel in eigen beheer van het museum. Het enthousiaste jonge team werkzaam in Museumcafé Klok valt onder de afdeling bedrijfsvoering.

Functie: Medewerker horeca
Museum Speelklok is op zoek naar medewerkers horeca. De medewerker horeca verricht alle voorkomende werkzaamheden in het café zodanig dat de gasten van het museum hun ontvangst als prettig en professioneel ervaren.

Werkzaamheden Café

• Registratie van bestellingen in de kassa
  • Onderhoudt direct contact met de keuken
  • Inladen, uitruimen en opruimen van servies in de spoelkeuken
  • Bijhouden en aanvullen van de voorraad
  • Het schoonhouden van het café en de daarbij behorende ruimten
  • Het op orde en schoonhouden van de werkplek inclusief het meubilair in het café

Kennis & vaardigheden

• Gastvrij
  • Netjes gekleed
  • Werkt schoon en netjes
  • Voorkomend
  • Contactueel
  • Mondelinge basiskennis Engels

Indien je geïnteresseerd bent in de functie kan je contact opnemen met Stan van Zadelhof, hoofd bedrijfsvoering. Stuur je CV aan svzadelhof@museumspeelklok.nl of voor meer informatie via telefoonnummer 030 – 232 60 86.

Museum Speelklok centrum Utrecht