27 april 2016

Vaderdag: papa’s gratis naar het museum

Op Vaderdag worden alle papa's goed in het zonnetje gezet, zo ook in Museum Speelklok.

Heb jij al een origineel cadeautje voor Vaderdag? Op zondag 19 juni, tijdens Vaderdag, mogen alle papa’s die met hun zoon of dochter naar het museum komen gratis naar binnen! Verken samen het museum aan de hand van de Vaderdag rondleidingen die ieder uur plaatsvinden.

Luister en geniet van de mooiste, vrolijkste en stoerste liedjes op de straatorgels en draaiorgels. Zo komen nummers als M’n Opa, Ach vaderlief toe drink niet mee, Vader Jakob en Papapa van K3 langs! Tijdens de Muzikale Rondleiding worden natuurlijk ook de spierballen van alle sterke vaders getest door ze te laten draaien aan een groot draaiorgel van het museum!

Vaders mogen tijdens Vaderdag gratis naar Museum Speelklok in Utrecht

Vaderdag in het museum
Er is nog veel meer te doen op Vaderdag. Wanneer de Muzikale Vaderdag Rondleiding is afgelopen kan je samen met je vader de rest van het museum ontdekken en verkennen. Stap samen in de Museum Expeditie en leer meer over de technieken die schuilgaan achter de instrumenten. Want hoe zien de instrumenten er eigenlijk van binnen uit en wat zorgt ervoor dat al die muziek uit de instrumenten komt? En welke collectiestukken stonden vroeger bij de mensen thuis? Dat ontdek je allemaal in de Museum Expeditie.

Hou je van speuren en puzzelen? Ga dan zelf aan de slag met de Toonkaart en componeer het lievelingsliedje van Orgelaapje Toon. Natuurlijk kan Vaderdag feestelijk worden afgesloten met iets lekkers in het Museumcafé.