23 januari 2016

Vier Pasen in Museum Speelklok!

Museum Speelklok is het hele Paasweekend, van vrijdag tot en met maandag, gewoon open!

Kom jij eerste of tweede Paasdag ook naar Museum Speelklok? Het hele paasweekend is het museum open voor bezoekers. Dus ook op de maandag! Kom samen genieten van de vrolijke muziek die in het museum te horen is en ontdek meer over de geschiedenis en de technieken die schuilgaan achter alle bijzondere zelfspelende muziekinstrumenten.

Dagelijks worden er rondleidingen gegeven in het museum waarin de rondleider je meeneemt langs verschillende collectiestukken. Zo ook tijdens Pasen! De enthousiaste rondleiders brengen niet alleen de instrumenten tot leven, maar vertellen ook over de bijzonder klinkende verhalen die achter alle zelfspelende instrumenten schuilgaan. Natuurlijk gaat de rondleider ook verder in op de techniek van de magische zelfspelende instrumenten. Naast de rondleidingen is de tijdelijke tentoonstelling Geweven Muziek te bezoeken voor iedereen, kan er in het café van Museum Speelklok worden genoten van heerlijke broodjes en drankjes en kunnen de kinderen zelf aan de slag met de kinderspeurtocht met Orgelaapje Toon.

Uitleg over techniek van de zelfspelende muziekinstrumenten tijdens de Muzikale Rondleiding - Museum Speelklok Utrecht