Zien & Doen

16 januari 2017

Voorjaarsvakantie Noord: Draaiorgelavontuur

Breng in de voorjaarsvakantie (regio Noord) een bezoek aan Museum Speelklok en ga van 18 t/m 24 februari dagelijks mee op Draaiorgelavontuur met de orgelman!

De orgelman neemt je mee op een spannende tocht door het museum en leert je de fijne kneepjes van het vak. Tijdens de rondleiding leer je van alles over de draaiorgels en kan je zelf ervaren hoe het is om een echte orgelman of orgelvrouw te zijn. Aan het eind van de rondleiding volgt de grote draaiorgel test. Kun jij op het juiste tempo aan het orgelwiel draaien en het liedje goed afspelen? Dan loop je het museum uit met een officieel draaiorgeldiploma!

Algemene informatie 

  • Datum: 18 t/m 24 februari
  • Leeftijd: vanaf 4 jaar
  • Dagelijks om 14.00 uur
  • Duur: anderhalf uur
  • Geen extra kosten

kinderen maken zelf muziek in Museum Speelklok

 

Speuren met orgelaapje Toon

Naast het behalen van een officieel draaiorgeldiploma kunnen alle kinderen de hele dag door komen speuren met orgelaapje Toon. Bij binnenkomst in het museum krijgen de jonge bezoekers een gratis Toonkaart. Hiermee kunnen ze zelf het lievelingsliedje van orgelaapje Toon componeren, programmeren, en spelen. Hoor je welk liedje het is? Je mag meezingen!

Muzikale voorstelling van De Bremer Stadsmuzikanten

In de voorjaarsvakantie van regio Midden en Zuid is de muzikale familievoorstelling van De Bremer Stadsmuzikanten te bewonderen in het museum. Lees hier meer over het sprookje.

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly