11 juli 2021

Zomeractiviteiten in Museum Speelklok

Zomervakantie uitje in Utrecht

Tijdens de zomervakantie zijn er allemaal vrolijke activiteiten voor jong én oud te beleven in het museum. Zo kunnen kinderen verschillende speurtochten doen en kunnen de oudere bezoekers genieten van orgelmuziek tijdens de Orgel Lunchconcerten.

Kleutervoorstelling Toon gaat kamperen op 6, 13, 20 en 27 augustus!
Orgelaapje Toon is op vakantie, kamperen mét de Roadshow. Want anders mist hij het museum zo erg. Maar dan raakt hij het orgelboek kwijt…

In deze interactieve kleutervoorstelling (30 min) zingen, spelen en bewegen kinderen op muziek. Samen gaan ze op zoek naar het orgelboek. Tijdens deze zoektocht klinken verschillende collectiestukken uit het museum.

Op zoektocht naar beelden
Kinderen (en volwassenen) kunnen deze zomervakantie op zoek naar (orgel)beelden in het museum! In de nieuwe Beeldzoeker staan allemaal foto’s van beelden die te vinden zijn in de Museum Expeditie. Zoek de beelden op die in de Beeldzoeker staan afgebeeld en beantwoord de vraag of doe de opdracht. Ga aan het eind met je oplossing naar de entreebalie en ontvang een leuke prijs!

Speuren naar orgelaapje Toon
Ook kunnen jonge bezoekers van Museum Speelklok in de zomermaanden weer op zoek gaan naar orgelaapje Toon. Hij verstopt zich op negen nieuwe plekken in het museum. Zo kunnen kinderen die de speurtocht al eens gedaan hebben, opnieuw op zoek naar het aapje! Als je alle aapjes hebt gevonden, kan je het lievelingsliedje van Toon componeren.

Kleurplaten van Eline Janssens
In het middenschip kleur je de prachtige kleurplaat van kunstenares Eline Janssens.

Muzikale Tour
Ga muzikaal de zomer in met de gratis Muzikale Tour! De enthousiaste rondleiders brengen de zelfspelende instrumenten tot leven en vertellen de bijzonder klinkende verhalen die achter alle instrumenten schuilgaan. Er kan door iedereen worden gedanst op oude klassiekers en de nieuwste zomerhits!

Breng in de maanden juli en augustus met je hele familie een bezoek aan het vrolijkste museum van Nederland!