13 april 2017

11 mei: concertlezing Zuster Bertken

11 mei neemt Museum Speelklok je mee naar de tijd van Zuster Bertken in de 15e eeuw.

Een avond met zang van Denise Jannah, muziek van het muziekensemble Shai’rana en een verhaal van stadsgids Judith Schuil. Tijdens de lezing van Judith Schuil wordt er verteld over het uitzonderlijke leven van deze religieuze vrouw die 57 jaar ingekluisd heeft gezeten bij de Buurkerk, de kerk waar Museum Speelklok nu in gevestigd is.

Na de lezing is er een optreden van het literair muziekensemble Shai’rana samen met zangeres Denise Jannah. De muziek staat geheel in het teken van mystici, waaronder uiteraard Zuster Bertken.

Op haar dertigste liet Zuster Bertken zich vrijwillig inkluizen en beloofde de rest van haar leven in afzondering te wijden aan God. Vanuit haar nis kon zij de mis volgen. En door een opening naar buiten toe kon zij mensen te woord staan. De Utrechtse bevolking beschouwde haar als een heilige. Bertken verbleef  57 jaar in haar cel. In 1514 stierf zij op 87-jarige leeftijd.

– Wanneer: 11 mei
– 19.00 uur inloop
– 19.30 uur lezing van Judith Schuil
– 20.15 pauze
– 20.30 uur concert muziekensemble Shai’rana met Denise Jannah
– Entreeprijs: €15,-

Kaartverkoop

Wandelgids

In de pauze zal de door Judith Schuil geschreven wandelgids Beroemde Vrouwen van Utrecht, met daarin ook Zuster Bertken, verkrijgbaar zijn.