2018

Museum Speelklok stond van 20 september 2018 t/m 4 maart 2019 helemaal in het teken van muzikale robots! Talloze muziekrobots van over de hele wereld waren te bewonderen.

Overzichtsfoto Robots Love Music tentoonstelling
Robots Love Music tentoonstelling

Robots love Music

In de tentoonstelling Robots love Music ontdekten bezoekers dat de oudste en nieuwste muziekrobots naast hersens ook een hart hebben. Talloze muziekrobots van over de hele wereld waren in het museum te bewonderen dankzij bruiklenen van musea en privéverzamelaars. Niet alleen het museum, maar heel Utrecht was in de ban van robots. Op verschillende locaties in de stad werden door Museum Speelklok, universiteiten, podia en muzikanten de meest uiteenlopende robotevenementen georganiseerd. 

 

Campagnebeeld van Robots Love Music

Eeuwenoude tot supersonische robots

Een groot deel van Museum Speelklok was omgetoverd tot tentoonstellingsruimte. Opvallend was het megagrote robothoofd dat zich in het middenschip van het museum bevond. De inhoud bestond uit een aantal hoofdstukken met elk een overkoepelend thema. Daarnaast werd het heden met het verleden vergeleken. Voor de tentoonstelling Robots love Music werden verschillende interactives ontworpen. Op een speelse manier konden bezoekers zo nog meer leren over de muzikale robots. De collectie bestond uit robots in alle varianten: eeuwenoude robots, interactieve robots, metalen robots, supersonische robots, levensgrote robots, kasten met verstopte robots en vele onzichtbare muzikanten.