Voor kinderen

Museum Speelklok is hét muzikaalste kinderuitje in Utrecht! Houd ook onze agenda in de gaten voor speciale kinderactiviteiten.

Kind en rondleider bij konijn in de kool
Kinderen tijdens rondleiding bij konijn in de kool

Muzikale Kinderrondleidingen

Iedere zaterdag- en zondagmiddag om 14.00 uur kun je meedoen aan de Muzikale Kinderrondleiding. Zing en dans mee met de leukste liedjes op de draaiorgels, speeldozen en speelklokken! In de officiële schoolvakanties komen de kinderrondleidingen te vervallen. In plaats daarvan start tussen 10.30 en 15.30 uur elk uur een reguliere Muzikale Rondleiding, deze is leuk voor volwassenen én kinderen.

Speurtocht met orgelaapje Toon

Ga op zoek naar orgelaapje Toon! Toon heeft zich negen keer verstopt in het museum. De allerjongsten gaan op zoek naar de juiste kleur bij elk aapje, voor de oudere kinderen heeft Toon vragenbordjes. Alle kleuren of goede antwoorden gevonden? Dan krijg je een melodie die je zelf kunt componeren in de Muziekfabriek.

Muziekfabriek

In de Muziekfabriek kunnen kinderen zelf aan de slag met het maken van hun eigen speeldoosmuziek. Met een notenbalk, een potlood en een plingplong-apparaat kun je zelf muziek componeren en spelen! Maak je lievelingsliedje of raad het liedje dat je aan de hand van de speurtocht hebt gecomponeerd.

Je verjaardagsfeestje vieren in Museum Speelklok? Dat kan! Lees hier meer.

Jongen draait in de Techniekzaal aan een working model