Rondleiding & Expeditie

Luister naar de mooiste mechanische muziekmachines tijdens de Muzikale Rondleiding of ga zelf op onderzoek uit in de Museum Expeditie!

Rondleider laat de speelklokken zien
Rondleider laat de speelklokken zien

Muzikale Rondleiding

Ervaar de magie van muziekmachines tijdens de interactieve Muzikale Rondleiding! Onze rondleiders brengen niet alleen de instrumenten tot leven, maar vertellen ook over de bijzondere verhalen en technieken die achter alle muziekmachines schuilgaan. Muziekmachines hebben generaties lang mensen betoverd. En dat doen ze nog steeds in Museum Speelklok!

Dagelijks start elk uur een rondleiding tussen 10.30 en 15.30 uur van 45 minuten. Daarna is er om 16.20 uur nog een verkorte rondleiding van 25 minuten. Iedere rondleiding is geschikt voor volwassenen Ă©n kinderen!

De rondleidingen worden gegeven in het Nederlands en/of Engels, afhankelijk van de groep. Aan de balie zijn ook museumgidsjes verkrijgbaar in de talen Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Chinees, Japans en Hebreeuws.

Naast de reguliere rondleiding wordt er op zaterdag- en zondagmiddag een Muzikale Kinderrondleiding gegeven.

Grootouders en kleinkinderen staan op het orgelplein

Museum Expeditie

In de Museum Expeditie ga je zelf op onderzoek uit en kom je meer te weten over de techniek van muziekmachines. Want hoe kan het eigenlijk dat de instrumenten zulke mooie geluiden en muziek produceren? Ook zie je in het Herenhuis bij wie deze kostbare muziekmachines vroeger in huis stonden en luister en kijk je naar een bijzonder hoorspel waarin je terug in de tijd gaat. Waan je daarna in een wereld vol goud en glamour in de Koninklijke Kamer. Hier staan de meest blinkende speeldozen en speelklokken. De Museum Expeditie geeft iedereen de kans om zelf de wondere wereld van magische muziekmachines te ontdekken!

Man en vrouw kijken naar de Clay klok in de Koninklijke Kamer