Plan je bezoek


Toegankelijkheid

Museum Speelklok heet iedereen van harte welkom en biedt bezoekers met een beperking speciale voorzieningen aan.

Indien er tijdens het bezoek vragen zijn, kunnen onze medewerkers altijd worden aangesproken voor ondersteuning. Wij helpen iedereen graag.

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers

Museum Speelklok is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Alle ruimtes zijn gelijkvloers en er zijn geen drempels. Wil je in het museum gebruik maken van één van de twee beschikbare rolstoelen? Reserveer deze dan via info@museumspeelklok.nl of bel 030 231 2789 voor meer informatie.

Lift en toilet

In Museum Speelklok zijn twee liften en een toilet voor rolstoelgebruikers aanwezig. Foto’s en afmetingen vind je op DUX.

Plattegrond
Kijk hier voor de plattegrond van Museum Speelklok of bekijk het gebouw via Google Maps.

Parkeren

Op het Visschersplein is een parkeerplaats voor mensen met een beperking aanwezig. Deze parkeerplaats is eigendom van de Gemeente Utrecht. Museum Speelklok is daarom niet in staat om deze parkeerplaats van tevoren te reserveren voor bezoekers. Kijk hier voor alle algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in Utrecht. Heb je niet het recht om hiervan gebruik te maken? Dan raden we je aan om te parkeren bij de garage Springweg of Hoog Catharijne. In Utrecht is ook de mogelijkheid tot P+R Utrecht. Hierbij kan je voor € 6,- per dag parkeren en met maximaal 5 personen de bus of tram van U-OV naar het centrum van Utrecht nemen.

Ondersteuning

Als ondersteuner van iemand met een beperking mag je gratis mee naar binnen. Blindengeleide- en hulphonden zijn welkom in het museum.

Toegankelijkheid blinden en slechtzienden

Met de steun van de RAAK-stimuleringsprijs, het Rabofonds en de Stichting Van Baaren is Museum Speelklok eind 2017 gestart met het project Tastbare Muziek voor bezoekers met een visuele beperking. Het project is nog steeds in ontwikkeling, maar het is mogelijk om tegen gereduceerd tarief een speciale groepsrondleiding aan te vragen. Voor individueel bezoek raden we aan om een begeleider mee te nemen naar het museum.

Vrijdag Museumdag
Sinds de oprichting in 2008 maakt Museum Speelklok deel uit van het ouderenparticipatieproject Vrijdag Museumdag. Door de financiële steun van de stichting Van Baaren en het samenwerkingsverband tussen AxionContinu en het Stichting Utrechts Museumkwartier (SUM) kunnen senioren uit Utrechtse wooncentra iedere 2e en 4e vrijdag van de maand genieten van koffie, taart en een rondleiding in één van de Utrechtse musea. Grote aandacht gaat uit naar het omgaan met en rondleiden van mensen met dementie. Bekijk hier een filmpje van Vrijdag Museumdag.

Overige vragen
Heb je andere vragen over de toegankelijkheid, of wil je bijzonderheden wat betreft je bezoek vooraf bespreken met een van onze medewerkers, bel dan tijdens openingstijden naar 030 231 2789 of mail naar info@museumspeelklok.nl.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly