Plan je bezoek


Toegankelijkheid

Museum Speelklok heet iedereen van harte welkom en biedt bezoekers met een beperking speciale voorzieningen aan. Indien er tijdens het bezoek vragen zijn, kunnen onze medewerkers altijd worden aangesproken voor ondersteuning. Wij helpen iedereen graag.

Rolstoelgebruikers
Museum Speelklok is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Alle ruimtes zijn gelijkvloers en er zijn geen drempels. Wilt u in het museum gebruik maken van één van de twee beschikbare rolstoelen? Reserveer deze dan via info@museumspeelklok.nl, of bel 030-231 2789 voor meer informatie.

Lift en toilet
In Museum Speelklok zijn twee liften en een toilet voor mindervaliden aanwezig.

Parkeren
Op Buurkerkhof 11, aan de achterkant van Museum Speelklok, is een invalidenparkeerplaats aanwezig. Kijk hier voor alle algemene gehandicaptenplaatsen in Utrecht.

Openbaar vervoer

Bekijk onze adres & contact pagina voor informatie over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

Hulphonden
Blindengeleide – en hulphonden zijn welkom.

Plattegrond
Bekijk hier de plattegrond van Museum Speelklok.

Blinden en slechtzienden
Met de steun van de RAAK-stimuleringsprijs, het Rabofonds en de Stichting Van Baaren is Museum Speelklok eind 2017 gestart met het project Tastbare Muziek voor bezoekers met een visuele beperking. Het project is nog in ontwikkeling, maar het is al mogelijk om tegen gereduceerd tarief een speciale groepsrondleiding aan te vragen. Voor individueel bezoek raden we aan om een begeleider mee te nemen naar het museum. Bel voor meer informatie naar 030-231 2789 en/of mail uw vragen, tips en opmerkingen naar info@museumspeelklok.nl.

Vrijdag Museumdag
Sinds de oprichting in 2008 maakt Museum Speelklok deel uit van het ouderenparticipatieproject Vrijdag Museumdag. Door de financiële steun van de stichting Van Baaren en het samenwerkingsverband tussen AxionContinu en het Stichting Utrechts Museumkwartier (SUM) kunnen senioren uit Utrechtse wooncentra iedere 2e en 4e vrijdag van de maand genieten van koffie, taart en een rondleiding in één van de Utrechtse musea. Grote aandacht gaat uit naar het omgaan met en rondleiden van mensen met dementie. Bekijk hier een filmpje van Vrijdag Museumdag. Meer weten? Mail voor vragen/opmerkingen naar info@museumspeelklok.nl of bel 030 231 2789 voor algemene informatie.

Overige vragen
Heeft u andere vragen over de toegankelijkheid, of wilt u bijzonderheden omtrent uw bezoek vooraf bespreken met één van onze medewerkers, bel dan tijdens openingstijden naar 030-231 2789 of mail naar info@museumspeelklok.nl.

 

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly Internet

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok