Plan je bezoek


Toegankelijkheid

Museum Speelklok heet iedereen van harte welkom en biedt bezoekers met een beperking speciale voorzieningen aan.

Indien er tijdens het bezoek vragen zijn, kunnen onze medewerkers altijd worden aangesproken voor ondersteuning. Wij helpen iedereen graag.

Toegankelijkheid gebouw

Museum Speelklok is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Alle ruimtes zijn gelijkvloers en er zijn geen drempels. Ook zijn er twee liften aanwezig. Wil je in het museum gebruik maken van één van de twee beschikbare rolstoelen? Reserveer deze dan via info@museumspeelklok.nl of bel 030 231 2789 voor meer informatie.

Plattegrond
Bekijk hier de plattegrond van Museum Speelklok. Je kan ook alvast digitaal door het museum lopen via Google Maps.

Rolstoeltoegankelijk toilet

In Museum Speelklok is een toilet voor rolstoelgebruikers aanwezig op de begane grond. Foto’s en afmetingen vind je hier.

Parkeerplaatsen

Op het Visschersplein is een gehandicaptenparkeerplaats aanwezig. Deze parkeerplaats is eigendom van de Gemeente Utrecht, wij kunnen deze parkeerplaats daarom niet van tevoren reserveren voor bezoekers. Kijk hier voor alle algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in Utrecht.

Heb je niet het recht om hiervan gebruik te maken? Dan raden we je aan om te parkeren bij de parkeergarages Springweg of Hoog Catharijne. Ook is er de mogelijkheid tot P+R Utrecht. Voor € 6,- kan je de hele dag parkeren en met maximaal 5 personen het openbaar vervoer nemen naar het centrum.

Ondersteuning

Als ondersteuner van iemand met een beperking mag je gratis mee naar binnen. Blindengeleide- en hulphonden zijn welkom in het museum.

Programma Tastbare Muziek

Met de steun van de RAAK-stimuleringsprijs, het Rabofonds en de Stichting Van Baaren is Museum Speelklok eind 2017 gestart met het programma Tastbare Muziek voor bezoekers met een visuele beperking. Het is mogelijk om tegen gereduceerd tarief een speciale groepsrondleiding aan te vragen.

Heb je andere vragen over de toegankelijkheid, of wil je bijzonderheden wat betreft je bezoek vooraf bespreken met een van onze medewerkers? Neem dan contact met ons op via info@museumspeelklok.nl of bel 030 231 2789.

Terug naar boven
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly