Zien & Doen

15 december 2015

Kerstsprookje De Notenkraker in Museum Speelklok

Van 20 december t/m 3 januari kunnen alle kinderen elke dag om 14.00 uur komen luisteren naar het spannende voorleessprookje van De Notenkraker in Museum Speelklok.

In het verhaal komen heel veel muizen en een ware muizenkoning voor! De muziekinstrumenten van het museum spelen natuurlijk vrolijk mee met het interactieve kerstverhaal over Clara en de prins. De muziek van Tsjaikovski komt voorbij en de bekende kerstliedjes Jingle bells en We wish you a merry christmas worden gespeeld op een orgeltje.

De Notenkraker- middel - met tekst

Het verhaal
Het gezin Staalboom viert kerstavond en Clara krijgt een notenkrakerpop van haar peetvader, de mysterieuze meneer Drosselmeijer. Haar broertje Frits maakt de notenkraker met opzet kapot en Clara legt het speelgoed in haar poppenbedje. Precies om middernacht gaat ze bij haar pop kijken. Op dat moment komt de notenkraker tot leven en verandert hij in een echte prins, maar de prins heeft één grote vijand! De griezelige muizenkoning. Kan de prins de muizenkoning verslaan en kan Clara de prins helpen?

  • Wanneer: 20 december t/m 3 januari dagelijks om 14.00 uur in Museum Speelklok
  • Steenweg 6 te Utrecht
  • Adviesleeftijd 5+
  • Toeslag op de entreeprijs: € 1,-
  • Kaartjes worden aan de kassa van het museum verkocht (voorverkoop is al van start gegaan, u kunt nu al een kaartje kopen aan de kassa van Museum Speelklok).

Het ontstaan
Het oorspronkelijke verhaal van De Notenkraker stamt uit het begin van de negentiende eeuw. De Duitse schrijver E.T.A. Hoffmann schreef in 1816 het sprookje Nußknacker und Mausekönig. De Franse schrijver Alexandre Dumas bewerkte in 1844 het verhaal. Op deze bewerking werd in 1892 het ballet De Notenkraker gebaseerd. De choreografie werd gemaakt door de Franse choreograaf Marius Petipa en zijn Russische collega Lev Ivanov. Tsjaikovski componeerde de muziek. Het ballet De Notenkraker wordt nog regelmatig opgevoerd.

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly