Zien & Doen

14 april 2023

Let’s Dance: New Views – modern & hiphop

14 april 20:00u 22:00u Museum Speelklok Volwassenen
Bestel tickets

Deze avond staat in het teken van twee nieuwe en vernieuwende voorstellingen, waarvan één speciaal gemaakt voor Museum Speelklok!

Met: Spaceship Ensemble (artistieke leiding en componist intro Julian Maple-Oliveira, componist Leo Lehtinen, choreografie Georgia Mourant) / Illusionary Rockaz Company (choreografie Shailesh Bahoran)

Voor de pauze treedt Spaceship Ensemble voor je op. Zij spelen en dansen een nieuw gemaakt stuk getiteld Junctions waarvoor ze gebruik maken van ons kermisorgel De Schuyt. Eerder maakte dit avontuurlijke, internationale ensemble uit Den Haag al een muzikaal spektakel geïnspireerd door de theorieën van Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft. Junctions is een avontuurlijke verkenning van twee tegenovergestelde karakters: die van de klassieke ballroom, mensen van weleer en historische muziekinstrumenten en die van natuurlijke ritmes en menselijke schommelingen. Het vertelt het verhaal van verschillende dansstijlen waar het orgel getuige én onderdeel van is geweest.

Shailesh Bahoran is een vernieuwende choreograaf met stevige wortels in de hiphopcultuur. Met zijn Illusionary Rockaz Company tourt hij met groot succes door binnen- en buitenland en werkt hij geregeld samen met o.a. Het Nationale Ballet en ISH Dance Collective. Deze avond danst het Illusionary Rockaz Company samen met de beroemde poppen van choreograaf en poppenspeler Duda Paiva. Samen ontdekken we dat nieuwe ontmoetingen kunnen leiden tot iets dat meer is dan een optelsom, een botsing tussen bestaande elementen die genoeg kracht opwekt om leven te blazen in iets dat nog niet bestond. Aan het eind wordt een streetdance battle getoond.

Na afloop van beide optredens kun je op de beats van de dj een korte demo van IRC bijwonen en leert de crew je graag een aantal hiphop moves!

Spaceship Ensemble, Gaudeamus 22 © Paulus van Dorsten

IRC © Steven Tips

Illusionary Rockaz Company © Steven Tips


Tijden programma:

  • Inloop 19.30 uur
  • Duur 20.00 – 22.00 uur

Tickets:

  • Reguliere toegangskaarten: € 15,-
  • Met een Museumkaart / U-pas / VriendenLoterij VIP-kaart: € 10,-
  • Passe-Partout voor twee avonden: € 25,-
  • We Are Public-pas: gratis, reserveer hier

Lees hier meer over de andere dansavonden van Let’s Dance!

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly