Zien & Doen

2 januari 2023 t/m 31 december 2024

Speel de muzikale Escape Game

2 januari t/m 31 december 10:00u 17:00u Museum Speelklok Kinderen, Volwassenen
Bestel tickets

Museum Speelklok laat je hersens kraken! In de Speelklok Escape Game maak je een reis door de tijd en leer je de muziekmachines uit het museum beter kennen.

In de Escape Game maak je kennis met Bobby en Jip. Als Bobby en Jip een uitvinder willen interviewen voor een schoolopdracht, stuiten ze op een tijdmachine. Die zal toch niet echt werken? Voordat ze het zelf doorhebben, belanden ze in een tijd waarin internet en smartphones nog láng niet bestonden. Hoe komen ze ooit weer in onze tijd terecht? 

De game
Aan jullie de taak om Bobby en Jip te helpen! Trommel je beste vriend, zusje, klasgenoot, opa en moeder op en voer samen de opdrachten uit. Als jullie de opdrachten goed uitvoeren, krijgen jullie een geheime code. Deze codes hebben jullie nodig het spel uit te spelen. Hoe sneller jullie het spel hebben uitgespeeld, hoe hoger jullie eindigen in het klassement! 

In totaal spelen jullie zes verschillende spellen en opdrachten. Bij elk spel staat een andere tijdperiode met bijbehorende muziekmachine uit het museum centraal. Zo komen jullie alles te weten over de instrumenten, hun herkomst en hoe ze werken! Van het grote carillon tot het kleine konijntje in de kool: ze komen allemaal voorbij.  

Wat is een Escape Game?
De Speelklok Escape Game is een ruimte waarin verschillende spellen opgesteld staan. Dit kunnen digitale spellen zijn, maar ook fysieke spellen. Met elkaar moet je proberen om de juiste codes te ontdekken. Het kan soms nog best lastig zijn om de juiste codes te vinden, maar één ding is zeker: je komt er altijd uit! Dus ben jij een puzzelfanaat of spelletjesfreak? Dan is de Escape Game écht iets voor jou!

Praktische info

  • De game is geschikt voor de hele familie. Iedereen vanaf 8 jaar kan meespelen
  • Per game mogen er maximaal 6 spelers naar binnen. Je speelt alleen met je eigen team
  • De duur van de game is ongeveer 60 minuten
  • De game is geheel in het Nederlands
  • De Escape Game is inbegrepen bij de entreeprijs. Met een Museumkaart kun je dus gratis de Escape Game spelen! Reserveer hier een tijdslot voor jou en je team
Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly