Zien & Doen

9 juni 2022

Eerste Springplank Award uitgereikt in Museum Speelklok

Gisteren is de allereerste Springplank Award uitgereikt in Museum Speelklok! Na drie verassende pitches gingen Yara Valente en Daniel Simu er met de winst vandoor met hun spectaculaire idee voor een nieuwe klankinstallatie.

De Springplank Award is bedoeld voor jonge, pas afgestudeerde makers die zich voor hun werk laten inspireren door een bijzondere collectie of locatie. De award werd uitgereikt in samenwerking met Museum Speelklok. Yara en Daniel gaan de komende maanden aan de slag om hun klankinstallatie Klappermobiel te maken. Deze zal te zien zijn van 1 oktober tot en met 31 december in een gratis toegankelijk deel van het museum.

De opdracht van de open call eerder dit jaar was om een concept voor een nieuwe klankinstallatie te bedenken, die geïnspireerd is door de collectie van zelfspelende muziekinstrumenten van Museum Speelklok. Bij de beoordeling werd vooral gelet op hoe klanken en mechaniek een rol spelen, het design en de veiligheid en haalbaarheid van het project. De jury over de winnende installatie:

“Het werk van Daniel en Yara is een hele verrassende en volwaardige klankinstallatie. Het is fantastisch dat het publiek direct het resultaat kan horen als zij in interactie gaan met het werk. Het alledaagse mechaniek van een kettingkast in combinatie van een klappertje maakt het werk toegankelijk voor publiek van alle leeftijden. Wij kijken uit naar het maakproces en de volledige uitwerking van de Klappermobiel.”

De Klappermobiel van Daniel Simu en Yara Valente

Terug naar boven
laad eerdere berichten
Privacy Statement Disclaimer ontworpen & ontwikkeld door Eagerly