22 februari 2020 t/m 1 maart 2020

Voorjaarsvakantie: voorstelling Prinses op de erwt

22 februari t/m 1 maart 14:00u 14:45u Museum Speelklok Kinderen

Ontdek hoe iets heel kleins grote gevolgen kan hebben!

Laat je deze voorjaarsvakantie meenemen in het muzikale en droomachtige sprookje van de Prinses op de erwt. Een koninklijk verhaal met een groen randje, waarin ook de instrumenten van Museum Speelklok een rol spelen!

Het verhaal

De muzikale prins Laurens zoekt een prinses om mee te trouwen. Maar een échte prinses vinden, blijkt geen makkelijke opgave. Zijn moeder, de koningin, besluit om hem een handje te helpen en nodigt tientallen prinsessen uit in het kasteel. Allemaal brengen ze de mooiste muzikale cadeaus mee. Zoveel dat ze er een heel museum mee kunnen vullen! Een goed begin, maar dat bewijst nog niks. Om er zeker van te zijn dat het echte prinsessen zijn, heeft de koningin een plan: ze verstopt een erwt onder een stapel matrassen van het bed. Want alleen een echte prinses is zó fijngevoelig dat ze door alles heen een erwt kan voelen. Zal Laurens op deze manier zijn echte prinses vinden?

• 22 februari t/m 1 maart
  • Dagelijks om: 14.00 uur
  • Toeslag op entreeprijs: €4,-
  • Duur: 45 minuten
  • Adviesleeftijd: 4+
  • Spel en muziek: Aubrey Snell
  • Adres: Steenweg 6, Utrecht

Kaartverkoop vind je binnenkort op deze pagina.

Ontdek de Koninklijke Kamer

Blijf in koninklijke sferen door een bezoek te brengen aan de Koninklijke Kamer. Hier gaat een wereld vol met goud en glamour voor je open. Ook de koninklijke erwt uit de voorstelling is tijdelijk tentoongesteld in de Koninklijke Kamer! Weet jij hem te vinden?

Voorjaarsvakantie noord

Kom in de voorjaarsvakantie noord, 15 t/m 21 februari, naar Museum Speelklok en versier jouw eigen, unieke muziekdoosje. Knutsel en fantaseer er op los en maak het mooiste speeldoosje dat echt muziek kan maken! Wanneer je meedoet aan de activiteit krijg je in het museum van ons een klein speelwerkje met daarop een vrolijke melodie. Ook krijg je een bouwpakketje. Knip het bouwpakketje uit en pak het speelwerkje in. Heb je dat gedaan? Dan begint het leukste werk! Versier jouw muziekdoosjes op je eigen manier.